Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
50 g vaj
1 tojás
50 g cukor
1 teáskanál vaníliakivonat /vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál tej
1 evőkanál rum vagy amarettó likőr (én dió likőrt tettem bele)
1 kávéskanál nescafé
1 kávéskanál őrölt fahéj
150 g liszt
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
hempergetéshez: porcukor
A csokit a vajjal felolvasztjuk.
A tojást a cukorral, csipet sóval kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a likőrt, tejet, fahéjat, kávét, vaníliát, majd elkeverjük benne a csokis keveréket is.
A lisztet a kakaóval, sütőporral rászitáljuk, elkeverjük, majd a masszát egy éjszakára (nálam kb. 2 órát állt, így is működött a dolog) hűtőbe tesszük. Sőt, azt vettem észre, ha egész éjszaka hűtőbe tartjuk, akkor szükséges kb. 1 órát szobahőn tartani mielőtt sütőbe tesszük, mert ha nagyon hideg, akkor nem repedezik meg szépen.
Diónyi gombócokat formázzunk (én 20 gombócot formáltam), alaposan porcukorba forgatjuk, sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, és 180 fokon 12 percig sütjük (tovább ne, mert állítólag megkeményedik). A tepsin hagyjuk kihűlni.