2011. június 12., vasárnap

Sokmagvas kisperec

Receptet Eszternél találtam, nagyon finom kis perec lett belőle! Kicsit változtattam pár dolgon az itthoni alapanyagok függvényében, én így készítettem:

450 g liszt (én ebből 75 g-ot zabpehelylisztre cseréltem, ennyi volt itthon, ettől többet szerettem volna)
50 g mák
50 g szezámmag
50 g napraforgó mag (sótlan)
25 dkg margarin
2 dl joghurt
1csomag sütőpor
1 csapott evőkanál só (lehet szerintem kevesebb is)

A lisztet a magokkal, sütőporral, sóval elkevertem, majd a puha margarint elmorzsoltam benne, majd a joghurttal viszonylag lágy tésztát gyúrtam belőle. Hűtőbe kb. 5 órát pihentettem, majd nyújtottam, és szaggattam, majd forró sütőbe sütöttem jó ropogósra.


2 megjegyzés:

  1. Én is néztem már ezt a perecet Eszternél, nagyon kis pofásak lettek nálad is! :) Hála ég' nincs itthon vaj, mert legszívesebben most azonnal megsütném. :D

    VálaszTörlés
  2. Finom, nem bánod meg ha megcsinálod :)

    VálaszTörlés