Tündérnél látott keltette fel az érdeklődésemet, az ő receptje alapján készítettem el (már többször), viszont én a mennyiségeket már duplázom, mert nekem a szimpla adag túl lapos lett.
Hozzávalók (25x35-ös tepsihez):
600 g liszt,
240 g zsír,
160 g kristálycukor,
2 teáskanál sütőpor,
4 nagyobb vagy 6 kisebb tojás sárgája,
kb. 2 evőkanál tejföl.
A diós réteghez:
4 nagyobb vagy 6 kisebb tojásfehérje,
1 csomag vaníliás cukor,
280 g cukor,
300 g darált dió,
a tészta kenéséhez baracklekvár (a málna is nagyon jó hozzá, sőt).
A lap hozzávalóit összegyúrjuk, majd a 2/3-át kinyújtjuk, a sütőpapírral bélelt tepsi aljára tesszük, megkenjük bőven baracklekvárral. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót, majd a lekváros rétegre helyezzük. A maradék tésztát kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, berácsozzuk a hab tetejét, majd 180 fokon sütjük.
Nagyon jól néz ki, már tudom mi lesz a kamrában árválkodó dió sorsa! Recept mentve! Köszi!
VálaszTörlésCsodásan néz ki, szívesen megennék egy tepsivel :)
VálaszTörlésTudom, hogy a diós süti ott midig jól jön.
VálaszTörlésKöszi a receptet,megsütöm hétvégére,ez csomagolható.