Egyszerű, de nagyszerű. Ropogós külső, omlós belső jellemzi. A furfang pedig a kukoricalisztbe (nem darába, nem puliszkalisztben) forgatás.
1 kg kétizületes csirkeszárnyat előzö nap befűszerezzük 2 csapot kiskanàl só, 1 kiskanál paprika, fél kiskanál bors keverékével.
Olajat melegítünk, közben megforgatjuk a szárnyakat kukoricalisztben, majd beletessszük a mérsékelten meleg olajban. Ne hevítsük túl az olajat, különben kívűl túlsül, belül nyers marad. Én egy pizzasütővel szoktam lefedni sülés közben a serpenyőt, így a gőz távozni tud, de a meleget azért benntartja
Kb. 25-30 percig sütjük, az idő a csirkeszárnyak méretétől függ.
Köretként jó hozzá a sültkrumpli, rizibizi, öntetnek tartármàrtás,tzatziki, de friss kenyérrel is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése