2009. július 9., csütörtök

Töltött kiflik

Ma strandolni mentünk volna, a kifli útravalónak készült, de nem mentünk el, mert akkora szél volt délután, hogy nem volt kedvünk fürdőruhába öltözni.
A kifli tésztáját már beírtam ide, kicsit változtattam rajta, több kenyérliszt került bele, mert nem volt elég tk rozsom, a tej nagyrésze házilag készült kefir volt, a magok elmaradtak. Dagasztás, kelesztés megegyezik. Miután kétszeresére kelt lisztezett felületre borítjuk, háromba osszuk, cipókat formálunk belőlük. Kicsit hagyjuk lefedve kelni, így a sikérszálak megnyúlnak, könnyebb lesz nyújtani a tésztát.

Majd körökké nyújtjuk a cipókat, 8-ba osszuk, rátesszük a tölteléket (nálam most eidami sajt és paprikás vastagkolbász) rárakjuk a cikkekre és kifliket formálunk belőle. Érdemes a tekergetés közben nyújtani rajta kicsit, mert így szebb lesz a végeredmény.

Sütőpapírral ellátott tepsire tesszük, duplájára kelesztjük, megspricceljük, majd megszórjuk sajttal, sóval (nekem ezekben töltelék sincs, a nagylányom csak így csupaszon eszi), de magokkal is lehet.
200 fokon sütjük.
Érdemes a töltelékkel megtölteni a kifliket, mert intenzívebb lesz így az íze, így kevesebb felvágott és sajt kell hozzá, könnyű csomagolni a kifliket, nem esik ki a belevaló a kifliből.

4 megjegyzés:

  1. Jöhet :-)

    Biztos nagyon fini volt!

    VálaszTörlés
  2. Chef Viki, köszi hogy benéztél! Finom volt. Küldjek?

    VálaszTörlés
  3. Nézz majd be hozzám, biztosan nagyon meg fogsz lepődni... :D ;))

    Ez a kifli jól néz ki, én töltöttben legutóbb - tudom, nem szereted - darabolt olívabogyósat csináltam. Hmm, az is finom volt. :)

    VálaszTörlés
  4. Egycsipet megyek hozzád meglepődni!
    Biztos olivával is finom, én grisinit ettem amibe volt oliva módjával, azt megettem, de azért saját részre nem készítenék.

    VálaszTörlés