
Nagyon nagy adag, mi (ha én is eszem belőle) akkor kb 3x eszünk belőle, általában egy adagot lefagyasztok, így mikor szükség van rá akkor csak kiveszem a fagyóból, kis tésztát főzök be mellé, és az lesz a gyors és finom változat.
Hozzávalók:
500 gr darált hús (én most disznót használtam)
3 fej nagy vöröshagyma
5-6 duci gerezd fokhagyma
2 közepes répa
2 közepes petrezselyem gyökér
5 paradicsom (télen lehet kevesebb is, akkor tegyünk több paradicsom sűrítményt, vagy paradicsomlevet)
kb 150 gr paradicsom sűrítmény
bazsalikom, oregánó, só, bors ízlés szerint
spagetti
sajt
A hagymát apró kockára vágjuk. A répát és a petrezselymet lereszeljük (ha a gyerek nem zöldségevő akkor apró lyukú reszelőn, mert úgy nem látszik majd benne, én most a répát nem tudom miért nagylyukún reszeltem, a perezselyemnél már észbe kaptam, egyből válogatnom kellett nagylányom adagjából a répát)
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, levesszük a héját, felkockázzuk.
A fokhagymát lereszeljük, vagy összezúzzuk.
Ezek után megvagyunk a dolog nehezével, a többi már gyorsan megy.
Egy nagyobb serpenyőbe teszünk kb 2 ek olajat, rátesszük a hagymát, kicsit pirítjuk, majd jöhet rá a fokhagyma és a hús is. Kicsit pirítjuk majd rátesszük a fűszereket (én a bazsalikomból kb 3 kk oregánóból ennek kb felét teszem), sózzuk, borsozzuk.
Kicsi (kb 80 ml)vizet öntünk alá (ha van kéznél húsleveslé akkor azt is tehetünk), majd fedő alatt elkezdjük párolni, kb 5 perc után mehet hozzá a reszelt répa és a petrezselyem is.
Mikor már majdnem puha tegyük hozzá a paradicsomot és a sűrített paradicsomot is.Főzzük teljesen puhára, majd kóstoljuk meg, ha nagyon savanyúnak találnánk, akkor egy kis cukrot tehetünk bele, sózzuk, borsozzuk ha még kell.
A spagettit sós vízben főzzük meg, én miután megfőtt nem szoktam lemosni, hanem egy kis olajba forgatom a tésztákat.
Tálaláskor szórjunk a tetejére reszelt sajtot.

Nagyon jó ez a recept! Annyit változtattam, hogy az elején lepirítottam kb. 5 dkg nagyon apróra kockázott füstölt szalonnát, erre dobtam a hagymát, majd a fokhagymát. Én csirkemellből főztem,1 kg-ból, azt hittem száraz lesz, de tovább kell főzni, mint amikor azt hisszük kész van, és akkor így finom szószos lesz. Ja, és HappyDay paradicsomlé is került az enyémbe, illetve kb 5-6 dl sűrített paradicsom és 2 kockázott paradicsom, 1 babérlevél. Nagyon finom lett. Köszönöm az ötletet! máskor is így készítem!
VálaszTörlésÖrülök hogy bejött nektek is!!! És köszönöm szépen a visszajelzést!!!:))
VálaszTörlés