2009. december 22., kedd

Ökörszem

Chef Vikinél láttam meg nemrég ezt a sütit. Az angyalszem sikere után ezt is elkészítettem, a tésztája porhanyósabb, jobb az állaga, úgy hogy a reci marad, fog még nálunk szerepelni.

Hozzávalók:
35 dkg liszt
14 dkg porcukor
14 dkg darált dió
28 dkg margarin

lekvár ízlés szerint (nálunk ebbe barack ment)

A cukort ás a szobahőmérsékletű margarint kihabosítjuk, hozzá adjuk a lisztet és a diót, összegyúrjuk. Kb 2 órára hűtőbe tesszük. Diónyi halmokat gömbölygetünk belőle, sütőpapírral ellátott tepsire tesszük, majd egy vastag fakanál vagy egy kis nyújtófa végével lyukakat nyomunk bele. A nyújtófa végét vizezzük, mert ragad. Ezt is lehet jó mélyen, mert sokat nő felfele. 200 fokon sütjük míg szép színe nem lesz.
Miközben sül a lekvárt forraljuk fel, majd a forró sütikbe kanalazzuk a forró lekvárt. Hagyjuk, hogy szikkadjon. Ezt is betettem a végén a langyos sütőbe, hogy hamarabb szikkadjon.

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, ez is! :) Nálam is tervben volt, de azt hiszem ott is marad:))

    VálaszTörlés
  2. Noémi!
    Sok finomságot csináltál megint....Lehet, hogy szilveszterre megcsinálom ezt is... Majd beszámolok róla! :-)

    VálaszTörlés
  3. Limara, köszi!

    Margitka, szerintem ez is ízleni fog nektek!

    VálaszTörlés
  4. szépek , mutatósak és biztosan finomak!
    Boldog karácsonyt Nektek!!!!

    VálaszTörlés
  5. Renáta, köszönöm!
    Nektek is boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés