Chef Vikinél láttam meg nemrég ezt a sütit. Az angyalszem sikere után ezt is elkészítettem, a tésztája porhanyósabb, jobb az állaga, úgy hogy a reci marad, fog még nálunk szerepelni.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
14 dkg porcukor
14 dkg darált dió
28 dkg margarin
lekvár ízlés szerint (nálunk ebbe barack ment)
A cukort ás a szobahőmérsékletű margarint kihabosítjuk, hozzá adjuk a lisztet és a diót, összegyúrjuk. Kb 2 órára hűtőbe tesszük. Diónyi halmokat gömbölygetünk belőle, sütőpapírral ellátott tepsire tesszük, majd egy vastag fakanál vagy egy kis nyújtófa végével lyukakat nyomunk bele. A nyújtófa végét vizezzük, mert ragad. Ezt is lehet jó mélyen, mert sokat nő felfele. 200 fokon sütjük míg szép színe nem lesz.
Miközben sül a lekvárt forraljuk fel, majd a forró sütikbe kanalazzuk a forró lekvárt. Hagyjuk, hogy szikkadjon. Ezt is betettem a végén a langyos sütőbe, hogy hamarabb szikkadjon.
Gyönyörű, ez is! :) Nálam is tervben volt, de azt hiszem ott is marad:))
VálaszTörlésNoémi!
VálaszTörlésSok finomságot csináltál megint....Lehet, hogy szilveszterre megcsinálom ezt is... Majd beszámolok róla! :-)
Limara, köszi!
VálaszTörlésMargitka, szerintem ez is ízleni fog nektek!
szépek , mutatósak és biztosan finomak!
VálaszTörlésBoldog karácsonyt Nektek!!!!
Renáta, köszönöm!
VálaszTörlésNektek is boldog karácsonyt!