
Hozzávalók:
kb. 650 gr csontos sertés karaj 1,5 cm szeletekre vágatva (ez most 5 szelet volt)
kb. 10 kk mustár
1 szűk kk só
1/3 kk bors
Köretként fejenként egy közepes krumpli.
Salátának
kb. egy negyed fej káposzta
egy répa
1 nagy paradicsom
só, perezselyemzöld, sós darált paprika ízlés szerint
kb. 2 ek olaj
kb .4 ek citromlé
A husit sütést megelőző este megmossuk, megszurkáljuk, széleit kicsit bevágjuk, így nem fog felpöndörödni.


Ha így csináljuk, akkor nem a vágódeszkára kerül a húsról a mustár. Betesszük a hűtőbe és hagyjuk, hogy érlelődjön a fűszerekkel. A pácolás megvan max. 10 perc alatt, ha csigalassúsággal csináljuk akkor is..


Mikor megfőtt leszűrjük, majd mikor a grillen van hely kicsit átsütjük azokat is (nem is tudom, talán 5 perc volt)
A salátához a répát durvára reszeljük, a paradicsomot kockázzuk, a káposztát csíkokra vágjuk, ráöntjük az olajat, citromlevet, fűszerezzük ízlés szerint. Tálalás előtt kóstoljuk meg, ha kell még tegyünk rá citromlevet.
Aki 90 naposozik az a krumpliból ne egyen.
Tettem még rá a cukkini pestoból.
Ez az adag (csak a karajra értem, a húspogácsát nem ) egy négytagu kisgyermekes családnak elegendő bőven.
Lánykáimnak nagyon ízlett, pedig kicsit borsos, nagylányom sokszor egy hónap alatt nem eszik ennyi húst mint tegnap evett.
Ez si megfelel cserealapnak!:))
VálaszTörlésEbből már nincs, tegnap ettük, elfogyott.
VálaszTörlésGuszta nagyon!
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlés