Abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy férjem nagyon szeret pecázni, hát mikor afrikai harcsával jön haza, akkor tudom díjazni ezt a nemes hobbiját, de ez nem mindig így van.
Szombat hajnalban is fogott két nagyon szép példányt, vasárnap készült is egy részéből ebéd, a többi a fagyóban várja a sorsát.
Hozzávalók:
kb 500 kg filézett afrikai harcsa
1 nagyon szűk kk só (vagy inkább fél kk)
3 púpos kk petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom reszelt héja
kicsi olaj(kb 2 ek)
kicsi víz(kb 2 ek)
Az olajat, vizet, citromhéjat, zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, sót összekavarjuk egy akkora tálba amibe beleférnek majd a haldarabok is, majd rátesszük a halat, összeforgatjuk, hogy a pácból mindenhova jusson, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap olajjal vékonyan kikenünk egy tepsit,bele szórunk vékonyra vágott (kb 2 mm) krumplit, répát, vagy bármit amit szívesen megeszünk vele. Sózzuk, fűszerezzük ízlésünk szerint, majd egyik oldalba húzzuk. A haszeleteket is elhelyezzükk melette, vagy közötte, kinek hogy tetszik.
220 fokos sütőbe toljuk, kb 35-40 perc alatt megsül.
Most készítettem mellé még egy tejfölös ubisalit, amihez egy kígyóuborkát lereszeltem héjastól, kevertem hozzá 1 dl tejfölt, és tettem hozzá vágott kapribogyót, kb 2 evőkanálnyit. Sózni csak ezután érdemes, mert a kapribogyó eléggé sóz.
Én jégsaláta levelet tépkedtem a tányéromra, erre tettem az ubisalit, majd erre került a hal.
(Recept forrása a Mindmegette oldaláról van.)
Hú, ez nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésNálunk egyébként ponttyal és amurral van tele a fagyasztó... :D
Szerintem is jó!
VálaszTörlésAfrikai harcsa nálunk csak a Tescóban terem,de ehhez a recepthez nem kell sok.Nálunk is inkább ponty van a fagyóba
Egycsipet gyertek ide, itt nyáron kb 4 alkalomal telepítenek afrikai harcsát, 2halat naponta el lehet hozni, szombaton 17 perc alatt fogta ki férjem a kettőt. Azóta csak eggyeséval hordaj haza, de haordja.
VálaszTörlésBelly, érdemes kipróbálni, én már így nagyon sokszor készítettem, egyik kedvenc halrecepte ez.
Nagyon guszta,jól jönne egy szép példány,de sajna erre tényleg csak a tecsóban van.Igaz én ezt jobban is szeretem,mert nincs benne szálka,de ezt Te már ezt tudod.
VálaszTörlésFelkerült a listára!:))Puszka!
Brigi örülök hogy tetszik, majd számolj be róla légyszi, ha sorra kerül listáról, hogy hogyan ízlett.
VálaszTörlés