Indításnak jöjjön ez az egyszerű recept.
Hozzávalók:
fél kg csirke máj
2 kissebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb 85 ml kacsazsír (jó a tyúk is)
50 g vaj
1 kk mustár
1 kk majoranna
1/2 kk kakkukkfű
só
bors
Rátesszük a kockázott májat és a vajat, készre pároljuk fedő alatt.
A végén sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Elzárjuk a gázt, teszünk bele egy kk mustárt, majd alaposan botmixerrel összedolgozzuk. Ha szobahómérsékletüre hűl már fogyasztható is.
Hűtőbe téve kicsit keményebb lessz az állaga a boltinál, de ízében összehasonlíthatatlanúl jobb.
Hozzávalók:
fél kg csirke máj
2 kissebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb 85 ml kacsazsír (jó a tyúk is)
50 g vaj
1 kk mustár
1 kk majoranna
1/2 kk kakkukkfű
só
bors
A hagymát kis kockára vágjuk, a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzá tesszük a darabolt fokhagymát, majd a zöldfűszereket, kicsit pirítjuk ezzel is.
Rátesszük a kockázott májat és a vajat, készre pároljuk fedő alatt.
A végén sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Elzárjuk a gázt, teszünk bele egy kk mustárt, majd alaposan botmixerrel összedolgozzuk. Ha szobahómérsékletüre hűl már fogyasztható is.
Hűtőbe téve kicsit keményebb lessz az állaga a boltinál, de ízében összehasonlíthatatlanúl jobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése