2009. június 4., csütörtök

Házi májkrém


Indításnak jöjjön ez az egyszerű recept.



Hozzávalók:

fél kg csirke máj
2 kissebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb 85 ml kacsazsír (jó a tyúk is)
50 g vaj
1 kk mustár
1 kk majoranna
1/2 kk kakkukkfű

bors


A hagymát kis kockára vágjuk, a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzá tesszük a darabolt fokhagymát, majd a zöldfűszereket, kicsit pirítjuk ezzel is.

Rátesszük a kockázott májat és a vajat, készre pároljuk fedő alatt.

A végén sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Elzárjuk a gázt, teszünk bele egy kk mustárt, majd alaposan botmixerrel összedolgozzuk. Ha szobahómérsékletüre hűl már fogyasztható is.

Hűtőbe téve kicsit keményebb lessz az állaga a boltinál, de ízében összehasonlíthatatlanúl jobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése