2009. június 15., hétfő

Meggyes-pudingos pite

Múlt hét elején volt férjem névnapja, ígértem neki egy tortát, de elmaradt, mondtam majd bepótlom. Igaz nem torta lett, hanem pite, de ízlik neki nagyon. Elég új még a pite formám, most sütök benne másodjára, de nagyon teszik, szeretem használni.

Hozzávalók:
kész linzer tészta
kb 300 gr meggy kimagozva
2 kk étkezési keményítő
2,5 ek cukor a meggyhez
4 ek cukor a pudinghoz
1 cs vaníliás cukor
1 vaníliás pudingpor
2 halmos ek tejföl
400 ml tej
24 cm piteforma

A pudingot a szokásos módon a 4 ek cukorral és a 400 ml tejjel felfőztem, majd rögtön utána belekevertem a tejfölt és a vaníliás cukrot.
A meggyet kimagoztam, a 2,5 ek cukrot kicsit karamelizáltam egy vastag aljú edényben, rádobtam a meggyet, elkevertem, hagytam hogy kicsit rotyogjon, majd a keményítőt kb 2 ek vízbe feloldottam, hozzáöntöttem, felforraltam.
A linzer tésztám a fagyóban volt, pontos recit nem tudok írni hozzá, mert próbálkozás volt és nem írtam fel, de volt benne tk tönkölyliszt és graham liszt is, meg darált dió.
A formát kizsíroztam, beliszteztem, kibéleltem a tésztával, ráöntöttem a még meleg pudingot, rá a meggyszószt, és díszítésként tettem rá a maradék tésztából egy kis masnit, amit cukros tejjel kentem le. 200 fokon sütöttem kb 40 percig.
Mi teljesen lehűlve szeltük meg, de úgy gondolom finom langyosan is.


3 megjegyzés:

  1. De jópofa ez a masni rajt,kipróbálom majd én is a megges pite receptemnél!

    VálaszTörlés
  2. Igazán jól néz ki a meggyes pitéd! Jó, hogy felszelve is megmutattad! Elhiszem, hogy sikered lett vele!

    VálaszTörlés
  3. Andi próbáld nyúgodtan, nagyon jól tud mutatni.

    Margitka köszönöm.

    VálaszTörlés