2009. november 11., szerda

Nugát, házilag készítve



Ennek az alapreceptnek a leírását a Csokoládéimádók klugja című blogban találtam, érdemes körülnézni ott, nyálcsorgató recepteket lehet találni.

Én a nugátot dióból készítettem, mert az volt most itthon, de amúgy is jobban szeretjük a diót mint a mandulát vagy a mogyorót, bár szerintem biztos, hogy mogyoróval is ki fogom próbálni.

A recept roppant egyszerű, 1 rész diót megpirítunk (én most ezt nem tettem meg, mert nem bonbonhoz akarom felhasználni ezt az adagot, így is jó lett szerintem), majd finomra daráljuk, mondjuk egy kávédarálón. Összekeverjük 1 rész szitált porcukorral. 1 rész csokit felolvasztunk, majd a diós cukros keverékkel addig gyúrjuk míg összeáll az egész (nem volt kb 2-3 percnél több) .

Nálam most az egy rész 100 gr volt.

Bevallom nem ettem még soha nugátot csak úgy, csak nugátos csokiba, ahhoz az állaga nem hasonlít annyira, mert ez sokkal szemcsésebb, de gondolom, hogy abban nem csak ez a "nyers" massza van töltelékként, és biztos hogy a nugát alapanyagait is sokkal finomabbra őrlik mint én házilag. De a végeredmény íze finom, bár nekem kicsit édes. Sokoldalúan felhasználható, a fent említett blogban sok-sok bonbonos ötletben is szerepel, érdemes megnézni őket, karácsonyi ajándékot is készíthetünk belőlük.

4 megjegyzés:

  1. De szorgalmasak vagytok:) JOl hangzik es a csokis oldal sem rossz!

    VálaszTörlés
  2. Egycsipet, szinte biztos vagyok, hogy nektek a mogyorós bejönne!:D

    Judith, nincs mit!:))

    Edó, hát most ránktört az alkothatnék! És még nem is tudtam mindent feltetenni mindent amit készítetünk:D

    VálaszTörlés