Rozsos kiflialap, melyben sajtot és apróra vágott bacont is dagasztattam, ideális vacsi vagy reggeli egy pohár kefir mellé, de megkenve egy kis házi krémsajtal is nagyon finom. Túl intenzíven nem érződik rajta a sajt és a bacon, csak sejteti magát, de nem használtam valami karakteres darabokat, trappista került bele, és olcsóbb kategóriájú bacon, de lehet karakteresebb sajtot is tenni, és nevesebb sonkát venni,ha valaki arra vágyik.
Hozzávalók:
180 ml víz
50 ml kefir (házi kaukázusit tettem)
30 ml olaj
1 kk só
1 kk méz (vagy cukor)
125 gr tk rozsliszt
250 gr kenyérliszt
15 gr élesztő
1/2 ek sikér
100 gr sajt finomra reszelve
100 gr bacon apróra vágva (elő is süthetjük ha szeretnénk, úgy intenzívebb lesz az íze)
A hozzávalókat a sajt és a bacon kivételével kenyérsütőbe tesszük, majd bedagasztatjuk, kb a dagasztás utolsó 5 percébe hozzáadjuk a sajtot és a bacont is. Duplájára kelesztjük, lisztezett felületen 4 részre osztjuk, majd a részeket külön külön 12 darabba vágjuk, kb diónyi tésztadarabokat kapunk. Kisodorjuk a darabokat kb 12 cm hosszúra, majd csomót kötünk rá. Meglepően gyorsan haladtunk vele. Sütőpapírral ellátott tepsire tesszük (nekem ez az adag 2 tepsire fért rá) kb duplájára kelesztjük, lekenjük 1 tojássárga és kb 1 ek tej keverékével, majd kb 190 fokon sütjük, mivel kicsik, hamar sülnek.
Nagyon édesek a csomócskáid,s bízts finom is!:-))
VálaszTörlésKöszi Andi!Finomak voltak nagyon.
VálaszTörlés