2009. november 16., hétfő

Hernyó kenyér



Ma nálam is elkészült ez a péksüti, már nem is tudom, hogy hol láttam legelőször, de sok blogger már megcsinálta, és több fórumon is találkoztam vele.

A tésztájának a sajtos stangli tésztáját használtam, öregtészta tönkölyös volt graham helyett, kenyérliszt mellett meg csak tk rozs volt, 320 gr kenyérliszt, 180 gr tk rozs, kicsit több folyadékot igényelt. A virslik kb 15,5 cm voltak.

Miután megkelt a tésztám ketté vágtam, majd a felét 6-ba, mindegyik darabot a kezemmel kb 15,5 x 6 cm-re húztam, majd egyik végébe fektettem a virslit, feltekertem mint egy rétes, a tészta ahol duplázódott azt fektetem alulra,tepsire tettem, majd kb 2 centinkén bevágtam vigyázva, hogy a tésztát alul ne vágjam át. A kis szeleteket jobbra balra kifordítottam. Duplájára kelesztettem, vízzel lespricceltem, majd 200 fokon megsütöttem.

Fázis képeket Gabojszánál találtam, én nem pont úgy csináltam a tészta feltekerését, de aki vizuális annak jól jöhetnek ezek a fázis képek.

6 megjegyzés:

  1. Jé, ilyen hernyóm nekem is volt kiskoromban, csak 1 fejű és kék. De azért ilyen.

    VálaszTörlés
  2. Most már én is sort kerítek rá, nagyon látványos! :)

    VálaszTörlés
  3. Szemezek én is egy ideje ezzel a fajta sütivel ..... pont a hétvégén vettem virslit hozzá, de mindig csak halasztom.... :) de miért???

    VálaszTörlés
  4. Ági, szerintem sokunknak volt, van ilyen! Kisgyermekes háznál meg tuti, hogy lhet legalább -et találni!:)) Üdv itt!

    Felhőlány, köszi! Érdemes megcsinálni, mert a virsli is finomabb lesz hogy kicsit megsül, megpirul, és mutatós is. Bár útra nem vinném, mert hűlés közben összeesik a vírsli, és könnyen kiesik a helyéről, de lehet, hogy fajtája válogatja.

    Gasztroboszi, hajrá, ne halaszd tovább!

    VálaszTörlés
  5. Bizony, Zsófimnak volt ilyen hernyója-1 fejjel de több lábbal:)))
    A péksüti megint remek!! Sosem jutott volna eszembe...

    VálaszTörlés
  6. Trinitym nondom én!:D
    Hát az én eszemben sem, én csak lemásoltam a többieket...

    VálaszTörlés