Ma nálam is elkészült ez a péksüti, már nem is tudom, hogy hol láttam legelőször, de sok blogger már megcsinálta, és több fórumon is találkoztam vele.
A tésztájának a sajtos stangli tésztáját használtam, öregtészta tönkölyös volt graham helyett, kenyérliszt mellett meg csak tk rozs volt, 320 gr kenyérliszt, 180 gr tk rozs, kicsit több folyadékot igényelt. A virslik kb 15,5 cm voltak.
Miután megkelt a tésztám ketté vágtam, majd a felét 6-ba, mindegyik darabot a kezemmel kb 15,5 x 6 cm-re húztam, majd egyik végébe fektettem a virslit, feltekertem mint egy rétes, a tészta ahol duplázódott azt fektetem alulra,tepsire tettem, majd kb 2 centinkén bevágtam vigyázva, hogy a tésztát alul ne vágjam át. A kis szeleteket jobbra balra kifordítottam. Duplájára kelesztettem, vízzel lespricceltem, majd 200 fokon megsütöttem.
Fázis képeket Gabojszánál találtam, én nem pont úgy csináltam a tészta feltekerését, de aki vizuális annak jól jöhetnek ezek a fázis képek.
Jé, ilyen hernyóm nekem is volt kiskoromban, csak 1 fejű és kék. De azért ilyen.
VálaszTörlésMost már én is sort kerítek rá, nagyon látványos! :)
VálaszTörlésSzemezek én is egy ideje ezzel a fajta sütivel ..... pont a hétvégén vettem virslit hozzá, de mindig csak halasztom.... :) de miért???
VálaszTörlésÁgi, szerintem sokunknak volt, van ilyen! Kisgyermekes háznál meg tuti, hogy lhet legalább -et találni!:)) Üdv itt!
VálaszTörlésFelhőlány, köszi! Érdemes megcsinálni, mert a virsli is finomabb lesz hogy kicsit megsül, megpirul, és mutatós is. Bár útra nem vinném, mert hűlés közben összeesik a vírsli, és könnyen kiesik a helyéről, de lehet, hogy fajtája válogatja.
Gasztroboszi, hajrá, ne halaszd tovább!
Bizony, Zsófimnak volt ilyen hernyója-1 fejjel de több lábbal:)))
VálaszTörlésA péksüti megint remek!! Sosem jutott volna eszembe...
Trinitym nondom én!:D
VálaszTörlésHát az én eszemben sem, én csak lemásoltam a többieket...