2009. november 7., szombat

Zsályás-rozmaringos csirkecomb



Alapvetően nem a kedvenc fűszerem a rozmaring, a zsályát meg eddig nem próbáltam, de Egycsipetnél megláttam ezt a recit, megtetszett, most tudtam elkészíteni, mert zsályához csak most jutottam hozzá. Nem okozott csalódást ez a fűszerezés, sem nekem, sem a férjemnek, máskor is fog szerepelni nálunk.

Három szép csirkecombom volt, ehhez összekevertem 1 kk őrölt rozmaringot, 2 kk szárított zsályát, 3/4 kk sót, pár csipet borsot, megszórtam a húst vele, olajozott sütőtálba tettem, majd be a hűtőbe pár órára. Étkezés előtt bő órával lefedve 220 fokos sütőbe tettem, mikor megpuhult levettem róla a tetőt, majd visszatettem pirulni.

Rizzsel és káposztasalival tálaltam. Fogyózók csak salival egyék.

4 megjegyzés: