2009. november 12., csütörtök

Máj baconba tekerve

Nem hiszem, hogy ezzel bárkinek újat mondanék, de felteszem, mert én most készítettem így a májat először, és nagyon ízlett.
Volt egy kis csomag máj a fagyóba, azt vettem elő hogy elkészítsem vacsira, mivel eszembe jutott, hogy baconba tekerve még nem csináltam így kipróbáltam, nem bántuk meg, nagyon finom volt.

Kb 300 gr csirkemáj lehetett, ahhoz vettünk egy csomag szeletelt bacont (200 gr) , a májat átlagosan 3-ba vágtam, hártyákat, ereket levágtam róla, majd minden szelet bacont középen elvágtam és egy fél szelet bacont tekertem 1-1 májdarab köré, fogvájóval átszúrtam az egészet, majd 220 fokon megsütöttem.

Most elég karakteres köretet készítettem mellé, így ezt semmivel nem fűszereztem, mert nem akartam az ízét semmilyen irányba elvinni, jól döntöttem, lehet ez fűszermentesen fog szerepelni máskor is nálunk. Sót enged eléget a bacon, sózni sem kell.

7 megjegyzés:

  1. Mármint sütőtök a köret, ugye? Szuper!! A májat így bacon-nel is megenném....Én is szoktam, nagyon finom!!

    VálaszTörlés
  2. Igen, jól látod Trinity, csak az nem jött be annyira sósan hogy feltegyem, de azért megettük (azért volt krumpli is közte), a máj nagyon fincsi volt, nálunk is fog többször szerepelni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom, én is szoktam készíteni, de csak ritkán, mivel nem nagyon kíméli az epét, sajna. Pedig annyira szeretem :))

    VálaszTörlés
  4. Yasmine, hát nem egy gyomorkímélő és alakformáló darab, de ritkán azért beválalható! :D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett!!! Én még egy szem aszalt szilvát is szoktam mellé tenni, úgyis nagyon fincsi.

    VálaszTörlés
  6. Guszta!Nyuszi májból csináltad már?Szerinted abból is lehet?

    VálaszTörlés
  7. Gizi, köszi a tippet, majd úgy is kipróbálom!

    Gyöngyi, szerintem nyúgodtan csinálhatod nyuszi májjal, mert az még finomabb mint a csirke, biztos jó lesz így baconnel is!

    VálaszTörlés