2009. augusztus 25., kedd

Sajtos bagett aiolival

A maradék kb. 5 kanálnyi aiolit ebbe a nagyon finom sajtos bagettbe sütöttem bele. A megkelt tésztát ketté osztottam,
lisztezett felületen kinyújtottam, szélességre akkorára amekkora a tepsim, majd megkentem vékonyan a maradék szósszal, arra figyeljünk, hogy a tőlünk távolabb eső szélén hagyjunk egy 4-5 cm-is csíkot szósz nélkül, mert a tekerés során tolja a tészta maga előtt a szószt, és így kevesebb kerül ki belőle. Feltekertem mint a beiglit, a hozzám közelebb eső oldalánál kezdtem.Sütőpapírral ellátott tepsire tettem mindkét bagettet, 220 fokos sütőbe kezdtem el sütni, majd levettem 200 fokra, mikor már a teteje megpirult akkor befedtem őket alufóliával.
Ízre nagyon enyhén, finoman érződik rajta a fokhagyma íze, a citrom íze eltűnt belőle, az olajoktól meg olyan lett a szelet szerkezete mint a kalács.
A bagett receptjét Limaráná meg lehet nézni, nagyon finom, érdemes megcsinálni!

10 megjegyzés:

  1. Jaj de szép!! Gyönyörű,lyukacsos a bélzete, könnyű, puha lehet. Nagyon ügyes!! :-))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek, és biztosan finomak is! :)

    VálaszTörlés
  3. Tetszik. Én is sokat csinálok, szereti a család.:))

    VálaszTörlés
  4. Eszméletlenül szépek! Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  5. Mónika, nem csoda, nagyon jó recept!:)

    Andi, köszi!

    Trinity, kösznöm!

    VálaszTörlés
  6. Szerintem ebből is ettem :P:P:P Rájöttem, hogy ezért szeretek 'férjeddel dolgozni... Mindig hoz valami finomat. :) Kár hogy itt az iskola.

    VálaszTörlés
  7. Dávid, örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés