Mára még maradta a sajtszószos csirkemellből, rizst nem akartam mellé főzni, ezért krumplit terveztem hozzá a családnak. Magamnak, hogy ne egyem magában a krumplit, gondoltam készítek még egy kis párolt káposztát is. Hogy nem legyen unalmas (legutóbbi ch napon káposztás tésztát ettem) gondoltam kicsit változtatok az elkészítésén, finom lett, megelégedtem vele.
Kb 1 ek olajat felforrósítottam, tettem rá egy szűk ek barna nádcukrot (ez soknak tűnik így utólag, következő alkalommal legalább felezem) , megvártam míg felolvad az olajban a cukor, majd tettem is rá a csíkokra vágott káposztát (kb egy kis fej negyede). Sóztam, majd készre pároltam, nem teljesen puhára, majd öntöttem rá 1 ek balzsamecetet, rátettem a vágott görög bazsalikomot(4 kisebb ágacskáról szedtem le a leveleket, apróra vágtam). Kicsit összepároltam, és kész is, hagytam hogy langyosra hűljön.
A család többi tagja krumplipürét kapott, saját részre mikor megfőtt a krumpli, akkor kivettem egy kis adagot, majd szórtam rá pár csipet őrölt rozmaringot, lefedtem alufóliával tálalásig.
A saláta tegnap nagyon ízlett a férjemnek, így ma is ugyanazt készítettem, csak citromlé helyett balzsamecet került rá.Talán még jobb volt mint tegnap, de az én párolt káposztámhoz mindenképp jobban illett ez a változat.
Én is nagyon szeretem a görög bazsalikomot használni az ételekben. Guszta a tálalás is! :-)
VálaszTörlésHuuu de guszta!
VálaszTörlésMargitka, kb 2 hete vettem először görög bazsalikomot, bevallom, addig nem is tudtam, hogy van ilyen, de nekem is nagyon ízlik.
VálaszTörlésJudith, kösznöm. Finom is, bár egy kis hús nem "rontana" rajta.