2009. augusztus 4., kedd

Párolt káposzta görög bazsalikommal

Mára még maradta a sajtszószos csirkemellből, rizst nem akartam mellé főzni, ezért krumplit terveztem hozzá a családnak. Magamnak, hogy ne egyem magában a krumplit, gondoltam készítek még egy kis párolt káposztát is. Hogy nem legyen unalmas (legutóbbi ch napon káposztás tésztát ettem) gondoltam kicsit változtatok az elkészítésén, finom lett, megelégedtem vele.

Kb 1 ek olajat felforrósítottam, tettem rá egy szűk ek barna nádcukrot (ez soknak tűnik így utólag, következő alkalommal legalább felezem) , megvártam míg felolvad az olajban a cukor, majd tettem is rá a csíkokra vágott káposztát (kb egy kis fej negyede). Sóztam, majd készre pároltam, nem teljesen puhára, majd öntöttem rá 1 ek balzsamecetet, rátettem a vágott görög bazsalikomot(4 kisebb ágacskáról szedtem le a leveleket, apróra vágtam). Kicsit összepároltam, és kész is, hagytam hogy langyosra hűljön.

A család többi tagja krumplipürét kapott, saját részre mikor megfőtt a krumpli, akkor kivettem egy kis adagot, majd szórtam rá pár csipet őrölt rozmaringot, lefedtem alufóliával tálalásig.

A saláta tegnap nagyon ízlett a férjemnek, így ma is ugyanazt készítettem, csak citromlé helyett balzsamecet került rá.Talán még jobb volt mint tegnap, de az én párolt káposztámhoz mindenképp jobban illett ez a változat.





3 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem a görög bazsalikomot használni az ételekben. Guszta a tálalás is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Margitka, kb 2 hete vettem először görög bazsalikomot, bevallom, addig nem is tudtam, hogy van ilyen, de nekem is nagyon ízlik.

    Judith, kösznöm. Finom is, bár egy kis hús nem "rontana" rajta.

    VálaszTörlés