2010. március 15., hétfő
Virslis-sajtos buci
...vagy nem is tudom minek nevezzem. A tésztája a tejfölös kifli tésztája rozslisztel, a dizájnt Brigitől kölcsönöztem. Tény hogy nagyon jó útravaló, kiadós , laktató, és még finom is.
Hozzávalók:
2 dl tej
2 ek tejföl
0,8 dl víz
4 ek olivaolaj (vagy napraforgó, vagy vegyesen)
2 csapott kk só
35 dkg kenyérliszt
15 dlg rozsliszt
1 tk cukor
2 ek burgonyapehely
1/2 ek sikér
3 dkg elmorzsolt élesztő
tölteléknek:
sajt
virsli
A fentieket kenyérsütőbe tesszük, majd lágy rugalmas tésztát dagasztunk vele. Megkelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, majd 8 részre vágjuk(lehet 10-re is, így talán kicsit sok a tészta a virslin).
A sajtot vékony csíkokra vágjuk, majd négy csíkot a virslire helyezünk.
Egy tésztadarabot ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd körbetekerjük a sajttal körbefogott virslin.
Sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, majd újból kelesztjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta,csak kibírják vele valahogyan estig!:)))
VálaszTörlésNagyon finom lehetett!:-))Készítettem már én is hasonlót,plusz szalonna volt a sajt felett!
VálaszTörlésNyammm. Nagyon finom lehetett
VálaszTörlésHmmm, nagyon jól néz ki! És a háttér is vidám!
VálaszTörlésDe jó pofa!
VálaszTörlésBrigi, kibírták!:))
VálaszTörlésAndi, biztos a szalonna sem rontott rajta:)
Bianka, az volt, gyorsan fogyott.
Maimóni, köszi!
Mary, neked is köszi!