2010. március 27., szombat
Majonézes savanyúkáposzta saláta
Lúdanyónál láttam meg ezt a salátát még régebb, felkeltette az érdeklődésemet. Ma elkészítettem , én csak simán a levesbe főt hús mellé tálaltam, amit kipirítottam, fűszereztem, finom volt hozzá is, de eltudom képzelni, hogy kolbásszal mennyire finom lehet.
Két dolgot változtattam, a lilahagyma helyet vöröshagymát tettem, a rozspehely helyett pedig zabpelyhet, egyszerűen csak azért, mert ez volt itthon.
Igazán pikáns, finom saláta lett a végeredmény, téli (vagy tavaszi) vitaminbomba.
Hozzávalók:
40 dkg savanyúkáposzta
1 fej lilahagyma (vöröshagymát tettem)
2 alma
2 dl majonéz (házit tettem)
1-2 dl rostos almalé vagy narancslé
4 evőkanál rozspehely (zabpelyhet tettem, és csak 1 kanállal, mert rosszul írtam a papírra, jó lett így is)
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
só, bors
A mustárt, majonézt, reszelt fokhagymát, almalevet , mézet elkeverjük, majd fűszerezzük sóval borssal.
A savanyúkáposztát apróra vágjuk, ha kell átmossuk, hogy ne legyen nagyon savanyú. Az almát kis kockákra, a hagymát finomra vágjuk, majd hozzákeverjük a káposztához, végül elkeverjük az öntettel és a zabpehellyel.
Én hagytam kb 2 órát összeérni, de megkóstoltam frissen is, úgyis nagyon finom volt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Imádom, imádom.....
VálaszTörlésEgy jó kis husi mellé maga a menny
Milyen gusztán elkészítetted! Jó a recept is, van is itthon káposztám....
VálaszTörlésBianka, főleg a savanyúkáposzta kedvelőknek:D
VálaszTörlésLiza, szerintem 1 próbát megér...
Elképesztő!
VálaszTörlésImádom ezeket! :)
Én is simán hús mellé képzelem, ó az a finom savanyúkáposzta. Nyamm...
Ilyen formákkal én is szemeztem, ez eredetileg ugye szufflé forma?
VálaszTörlésRamindrop, én hús nélkül is simán megettem, szerintem fincsi!:))
VálaszTörlésRenáta, igen az, a Corában vettük még régebb, sokszor használom, de szufflét még nem sütöttem benne:D