Hozzávalók:
500 gr disznó comb hús
800-1000 gr savanyú káposzta
150 gr rizs
1 nagy fej vörös hagyma
só, bors, paprika ízlés szerint
egy nagy tejföl fele
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet adunk hozzá, majd puhára pároljuk fedő alatt, majd fűszerezzük ízlés szerint. Ha a levét elfőné pótoljuk, a végeredmény ez szaftos hús legyen.
A káposztát szintén kis olajon megdinszteljük, aki nem szeretné, hogy túl savanyú legyen az mossa át a káposztát.
A rizst sós vízben megfőzzük.
Egy hőálló tálba tesszük a káposzta felét, rá a rizst, rá a szaftos húst, rá a maradék káposztát, majd a tejföllel kenjük meg a tetejét.
220 fokos sütőben sütjük kb 20-30 percet.
5-6 adag lesz ebből a mennyiségből.
Mennyei. Minden káposztás, főleg savanyúkáposztás kaja a kedvencem
VálaszTörlésEz nagyon fincsi lehet, és mivel bírom a rakottakat, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésBianka, én is nagyon szeretem őket!
VálaszTörlésEgycsipet, remélem majd ízleni fog!
Jaj ez nagyon finom! Mi is nagyon szeretjük!
VálaszTörlésImádom!
VálaszTörlésGyönyörű, folyik a nyálam. :)
Teszek még rá egy fél doboz tejfölt, nagy szelet puha kenyérrel...
Ájulás, főleg így fél éjfélkor.
Nagy kedvencem és milyen rég nem készítettem, de jó hogy eszembe jutattad!
VálaszTörlés