2010. március 27., szombat

Tojáslikőr

Pár hete jelent meg a Kifőztük újság első száma, húsvétváró receptekkel, én erre többek közt tojáslikőrrel készültem.
A likőrt amúgy Moha konyhájában találtam, megtetszett, mert hőkezelve van, valahogy biztonságosabbnak tűnik, mint nyerstojásos társa.

Hozzávalók:

3 tojássárga
15 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
1,5 dl vodka / konyak
1/2 rúd vanília

2 dl tejszínt a kikapart vaníliamagokkal és a hüvellyel főni tesszük egy vastag aljú edényben.
A tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük, hozzá adjuk a maradék fél dl tejszínt, majd a forró tejszínt fokozatosan hozzáöntjük, közbe folyamatosan kavarjuk. Visszaöntjük a vastagaljú edényben, majd folyamatos kavargatás mellett besűrítjük, míg sodó állaga nem lesz. Hűtőfürdőbe hűtjük le, néha néha belekavarva, majd hozzáadjuk a vodkát.
Hűtőbe tároljuk.
Ebből a mennyiségből bő 5 dl tojáslikőr lett.

A recepttel kapcsolatban kérdéseket lehet az újság veboldalán is feltenni, ITT , csak be kell hozzá jelentkezni.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a tojáslikőrt. Ezt a receptet is ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  2. Ami, nekem ez az első amit kipróbáltam, de szerintem nagyon fincsi, remélem beszámolsz, ha megcsinálod!:))

    VálaszTörlés