2010. január 26., kedd
Csokiszósz
Wise Ladynél láttam ezt a csokiszószt, megtetszett, mert nem kerül sokba az elkészítése. Kipróbáltam, és finom. Annyit változtattam, hogy nem mikróban készítettem, hanem rendesen főztem, nem tudom, hogy állagán ez mennyit változtatot, de a végeredmény így is jó lett.
Hozzávalók:
1 csapott ek kukoricakeményítő
1 púposabb ek kakaó
2 ek cukor
3 dl tej
1 vaníliáscukor vagy kivonat
1 kk rum (ízlés szerint lehet növelni)
1 kk hideg vaj
A keményítőt a kakaóval elkavarjuk, majd kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, hozzáadjuk a többi tejet, főni tesszük. Mikor már kezd főni hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd főzzük kb 2 percet. A végén hozzá tesszük a vajat és a rumot.
Hűtőfürdőbe tesszük, és az elején sűrűn kavargatjuk, hogy nem bőrözzön be a teteje.
Használhatjuk palacsinta, fánk, ördögpirula mellé mártogatósnak, vagy csak úgy 1-1 kiskanállal hangulatjavítónak.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon jól hangzik.:))
VálaszTörlésA fiúk biztos imádnák...lehet meg lepem őket! Köszi a receptet!
VálaszTörlésMónika, finom is szerintem:)
VálaszTörlésAndi, remélem ízleni fog nekik ez is:)
Tetszik nekem is. Szoktam kicsit hasonlót kreálni, csak növényi tejből.
VálaszTörlésReni, örülök!
VálaszTörlésSzia!Most csináltam meg csokisodónak a grízkoch-hoz. Keményítőm ugyan nem volt, így 1 ek. liszttel csináltam, gondolom így is besűrűsödik, most hűl.:) Köszi!Üdv:Szofika
VálaszTörlésSzofi, örülök, hogy bevált így is!
VálaszTörlés