2009. szeptember 8., kedd

Zöldséges-telemeas-kolbászos tekercsek

Flat-Cat-nél láttam az ötletadó receptet, megtetszett, tegnap én is elkészítettem, csak változtattam kicsit az összetevőkön és az arányokon, maradékok felhasználása céljából.
Finom lett, kicsi lányom egy egészet megevett jóízűen belőle, nagyon örültem neki. Nekem teljesen kihűlve jobban ízlik mint melegen.

Hozzávalók:
1 csomag réteslap (nekem 8 lapos volt)

Töltelékhez (összesen 600 gr volt):
kb 180 gr telemea sajt és diákcsemege kolbász vegyesen
kb 420 gr zöldség vegyesen (krumpli, répa, patisszon, ez mirelit, kukorica, ez is mirelit)
2 gerezd fokhagyma
kicsi petrezselyemzöld

olaj a kenéshez

A mirelit zöldségeket kiengedtem, lecsepegtettem, a többit lereszeltem nagylyukú reszelőn, a sajtot is, a kolbászt kockáztam. A fokhagymát apró lyukú reszelőn reszeltem. Tettem rá egy kis petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összekavartam. Nem sóztam és nem borsoztam, mert azt a sajt és a kolbász megtették helyettem, aki sósan eszik azért ezt tegye meg.
Vettem egy réteslapot, a felét lekentem olajjal, majd ráhajtottam a nem olajos részt.

A tölteléket nagyjából szemre az edényben elosztottam, egy részt rátettem az első réteslapra, a réteslap széleit kicsit ráhajtottam, majd feltekertem. Így jártam el mind a 8-al.

Sütőpapírral ellátott tepsire helyeztem, mindegyiket kicsit megkentem olajjal, majd 200 fokon sütöttem míg szép színe nem lett.
Véleményem szerint a tölteléket bármivel variálhatjuk ami nekünk ízlik. Jópofa kis tekercsek lesznek, alkalmasak akár uzsonnának, utazáshoz is , és könnyen elkészíthető.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet,főleg,hogy van benn egy kis kolbász is.Úgy még nálunk is megennék. Csak a zöldségeket nehéz elfogadtatni.

    VálaszTörlés
  2. Hát nálunk sem jelentett hátrányt a kolbász, de azért mégis a zöldség volt benne túlnyomó részt, és így is nyerő volt.

    VálaszTörlés