Finom lett, kicsi lányom egy egészet megevett jóízűen belőle, nagyon örültem neki. Nekem teljesen kihűlve jobban ízlik mint melegen.
Hozzávalók:
1 csomag réteslap (nekem 8 lapos volt)
Töltelékhez (összesen 600 gr volt):
kb 180 gr telemea sajt és diákcsemege kolbász vegyesen
kb 420 gr zöldség vegyesen (krumpli, répa, patisszon, ez mirelit, kukorica, ez is mirelit)
2 gerezd fokhagyma
kicsi petrezselyemzöld
olaj a kenéshez
A mirelit zöldségeket kiengedtem, lecsepegtettem, a többit lereszeltem nagylyukú reszelőn, a sajtot is, a kolbászt kockáztam. A fokhagymát apró lyukú reszelőn reszeltem. Tettem rá egy kis petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összekavartam. Nem sóztam és nem borsoztam, mert azt a sajt és a kolbász megtették helyettem, aki sósan eszik azért ezt tegye meg.
Vettem egy réteslapot, a felét lekentem olajjal, majd ráhajtottam a nem olajos részt.
A tölteléket nagyjából szemre az edényben elosztottam, egy részt rátettem az első réteslapra, a réteslap széleit kicsit ráhajtottam, majd feltekertem. Így jártam el mind a 8-al.
Sütőpapírral ellátott tepsire helyeztem, mindegyiket kicsit megkentem olajjal, majd 200 fokon sütöttem míg szép színe nem lett.
Véleményem szerint a tölteléket bármivel variálhatjuk ami nekünk ízlik. Jópofa kis tekercsek lesznek, alkalmasak akár uzsonnának, utazáshoz is , és könnyen elkészíthető.
Nagyon jó ötlet,főleg,hogy van benn egy kis kolbász is.Úgy még nálunk is megennék. Csak a zöldségeket nehéz elfogadtatni.
VálaszTörlésHát nálunk sem jelentett hátrányt a kolbász, de azért mégis a zöldség volt benne túlnyomó részt, és így is nyerő volt.
VálaszTörlés