Körülbelül egy hétre elutazunk, ezek a finom puha kekszek útravalónak készültek.
Szeretem a sütőtököt, számomra tökéletes reggeli vagy vacsora egy pohár tej kíséretében, de a családban csak én szeretem úgy natúran ezt a csemegét. De keksz formában mindenki szereti nálunk, ezért nagyon örültem, hogy megláttam a sütőtököt az üzletek polcain. Na jó, gondoltam, hogy sok íze nem lehet még, de szerencsére csalódtam, sokszor szezonjában sem lehet ilyen ízletes tököt venni, mint amihez most jutottam.
A receptet a Mindmegettén találtam még régen, de alakítottam rajta.
Hozzávalók:
30 dkg margarin/vaj
1 tojás
20 dkg cukor (az eredetibe 40 dkg, de ezt túlzásnak tartom, ha extra ízetlen a tökünk akkor is elég szerintem 25 dkg)
1 cs vanília
40 dkg sütőtök (a körte alakút szoktam használni, megsütve, héj nélkül mérve)
40 dk liszt (fele Graham)
2 tk fahéj
2 tk szódabikarbóna
20 dkg étcsoki
csipet só
25 dkg zabpehely (finom örlésűt szoktam használni)
10 dkg dió
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzátesszük a tojást, sütőtököt, vaníliát, ezzel is jól eldolgozzuk.
A többi hozzávalót szárazon elkeverjük, majd összedolgozzuk a vajas keverékkel.
Diónyi gombócokat formálunk a kezünkkel (kb. 80 db lesz belőle), majd sütőpapírral ellátott tepsire tesszük, majd 175 fokon sütjük míg az alja színt nem vált.
A kis gombócokat kicsit el is lapíthatjuk, de hagyhatjuk úgy is, nem terül el , csak egy kicsit nő oldalra, rakhatjuk elég közzel egymáshoz.
A sütőtök miatt nagyon sokáig puha marad egy fémdobozva zárva.
Jól hangzik - én is nagyon szeretem a sütőtököt, csak lenne már szezonja! :D
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Mert már csomagoltam belőle. :D
VálaszTörlésJól néz ki!Jó pihenést nektek!
VálaszTörlésGina
Finom lehet,jó utat Nektek!
VálaszTörlésFinomat készítettél, jó lehetett útközben nassolni. ... Érezzétek jól magatokat a héten! :-)
VálaszTörlésTesztelve. Nagyon-nagyon finom és csodás illata van! ;)))
VálaszTörlésNagyon jól hangzik. Nekem nagyon jól jönne, mert önmagában a tököt nem ehetem, de igy kekszbe "csomagolva" - kipróbálnám. Egy napi adagot sütöttél, vagy meddig tartható el anélkül, hogy ne száradjon meg? (duplán zárójelbe: OFF: nem tudok Neked e-mailt küldeni, tőlem elmegy, de nem ér Hozzád?) Viki
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNézz be légyszíves a blogomba, szeretnék " átadni" neked valamit! (Edith konyhája)
Üdv: Edit
Ez a sütőtökös keksz izgalmas..És már lehet is kapni!
VálaszTörlésJó utat!!
Hát, fantasztikus lehet, pont most vagyok ilyen keksz kipróbálós időszakomban, ezt is kipróbálom majd a sütőtök-szezonban! Köszi az ötletet! :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésHa visszajössz nézz be hozzám légy szíves:-)
Szia, most hívtalak én is,de sebaj.én is megkérdem,miért vagy hálás!
VálaszTörlésNálam is sokszor készült tavaly egy ehhez hasonló keksz, szerintem lassan itt az ideje...
VálaszTörlésHa van kedved, akkor nézzél be légyszíves:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/09/halasnak-lenni.html
Gina, köszi szépen!
VálaszTörlésAndi, neked is köszönöm!
Margitka, fincsi volt!
Viki, ez hatalmas adag, de fémdobozva zárva sokáig fris marad.
A leveled megkaptam, nemsoká válaszolok!
Köszi szépen Edit, megtisztelő!
Trinity, finom is, nem csak izgalmas!Köszi!
Gasztroboszi, örülök hogy tetszik!
Belly, megyek nemsoká!
Andi, hozzád is benézek!
Renata, persze, hogy van kedvem, megyek amint tudok.
Egycsipet, örülök, hogy ízlett nektek is!
VálaszTörlés