2010. május 29., szombat
Csokikrémes diós muffin
Ezek a mókás kis muffinok is a Kifőztük újság részére készültek. Tökéletes darabok lehetnek gyerekzsúrra, vagy éppen gyereknapra.
Hozzávalók 12 db normál muffinhoz:
20 dkg finomliszt
5 dkg darált dió (lehet
mandula is)
2,5 kiskanál sütőpor
0,5 kiskanál szódabikarbóna
1 tojás
12 dkg cukor
225 ml joghurt
80 ml olaj
1 kiskanál vaníliakivonat
A csokikrémhez:
1,5 dl tejszín
15 dkg étcsoki
5 dkg vaj
A díszítéshez:
fondant, ételszínezők
A muffinokhoz a nedves hozzávalókat(tojástól lefele, cukor is) lekeverjük, a száraz hozzávalókat külön elkeverjük (felsorolásban a tojásig), majd a kettőt óvatosan lazán egymásba forgatjuk, megsütjük.
A krém elkészítése: A tejszínt feltesszük forrni. Hozzáadjuk a felkockázott csokit, a vajat, lehúzzuk a tűzről, és addig keverjük, míg a csoki és a vaj teljesen elolvad benne. Ezután hűtőfürdőbe tesszük, lehűtjük, de ne teljesen hűtsük ki, nehogy túlságosan megkössön. Ekkor kézi mixerrel felverjük, megkenjük vele a kihűlt muffinokat, utána ízlés szerint díszítjük.
És akkor a díszítésről a fázisfotók így egykupacban (katt a képre és látszik nagyban)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Elkészítettem gyereknapra, a krém valami okból nem keményedett, nem habosodott, valamit elronthattam, de végül megmentettem , besűrítettem és úgy sem volt ehetetlen, a díszítés miatt (gondolom)meg 2 perc alatt eltűnt.
VálaszTörlésMárti nem tudom mi lehetett a gond, ez ha nem is habosítjuk ki, akkor is közel bonbon töltelék keménységűre megköt, ha hűtőbe van akkor meg mégjobban. Amúgy ezt sok helyen ganache-nak hívják , és tényleg használják bonbon készítésnél, Időben mennyit hagytad dermedni?
VálaszTörlésNagyon siettem, mert vizsgára kellett készüljek, úgyhogy szerintem nem eleget, majd még kipróbálom, mert amúgy tetszett az íze, csak inkább tejcsokival, mert a család nincs oda a kesernyés ízért.
VálaszTörlésNagyon szépek, el is raktároztam őket emlékezetemben!
VálaszTörlésA kis kalapos, meg a katibogaras a kedvenceim :)
VálaszTörlésEszméletlenül aranyos mindegyik!
VálaszTörlésEszméletlenül kreatív vagy, gratulálok!:-))
VálaszTörlésHihetetlen miket tudsz gyártani, csodásak
VálaszTörlésKöszönöm!:))
VálaszTörlésEgy ideje olvasgatom a blogodat, és egy fondant-os feketeerdő tortát már el is készítettem, isteni íze lett (a külalakról inkább nem írok :))) ). Ezek a muffinok is nagyon tetszenek, valószínűleg kislányom szülinapján debütálnak majd :)
VálaszTörlésKérdésem is lenne: milyen márkájú és állagú (por vagy folyékony) ételfestéket használsz fondant színezéséhez?
Judit
Nagyon aranyosan kidíszítetted a kis muffinokat! :-)
VálaszTörlésJudit zselés festéket használok általában, erőteljes színeknél nem jó a folyékony, mert túl sok kell belőle. Por festékem nem volt még, de el tudom képzelni, hogy nagyon jó az is a fondanthoz. Örülök, hogy sikered volt a tortával!
VálaszTörlésMargitka, köszönöm!
Nagyon gyerekbarát sütiket készítesz!
VálaszTörlésAranyosak nagyon.
Szia Kiskukta!
VálaszTörlésNézz be hozzám légy szíves, van egy a muffinokhoz kapcsolódó bejegyzésem... :)
Nagyon aranyosak ezek a muffinok, én is készítettem már többféle muffint, mert imádom őket, de ilyen szép fondantos diszítést sajnos még sosem készítettem.
VálaszTörlés