Újból szőlőztem, mert szép, és finom. Most nem nugáttal töltöttem, hanem csináltam egy mákos és egy diós tölteléket a következő képen:
Mákos töltelék:
100 g darált mák
80 g olvasztott fehér csoki
20 g olvasztott vaj
annyi meggydzsem, hogy összeálló masszát kapjunk.
Diós töltelék:
100 g darált dió
100 g étcsoki (vagy tejcsoki, vagy ha édesebben szeretjük akkor pluszba cukor)
annyi sárgabarackdzsem, hogy összeálló masszát kapjunk
Mindkettőt összekavartam, majd hűtőbe tettem, hogy dermedjen.
A tésztát és formázást is ugyanúgy csináltam mint ITT csak ez esetben az egészből lett két fürt szőlő, 2 vágtam a tésztát, feléből lett mákos másik részéből a diós, külön tepsin sültek, mert egyre nem fért volna ki.
Ha nálad teszek látogatást, mindig csak ámulok-bámulok. Fantasztikus ez is! Mennyi aprólékos munka, de milyen gyönyörű végeredmény! :)
VálaszTörlésAlig térek magamhoz az egyik csodából és már elkészítetted a következőt :)
VálaszTörlésA mákos szemekből tudnék falatozni szerintem... :D
VálaszTörlésCsodaszép! Meglepetés, hogy a mákhoz, dióhoz csokit tettél, de csak finom lehet, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésAmi, szerintem a látványért megéri!
VálaszTörlésBianka, igyekszem:D
Egycsipet, fincsi volt, de a diós sem megvetendő, olyan zserbós ízhatása van, főleg teljesen kihűlve.
Melinda, szerintem jó lett így a végeredmény, megér 1 próbát.
Nagyon gusztusos!!! :-)
VálaszTörlésKedves Kiskukta!
VálaszTörlésSzeretném megsütni ezt a szőlőt a gyermek Őszi evangelizációs alkalomra, de nem találom az ITT alatt a tészta receptjét, segítenél nekem?
Előre is köszöni Bogár Edit: edit@bogarak.hu
Család kedvence lett, számtalanszor sütöttem! Még egyszer nagyon köszönöm! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikered van vele :)
VálaszTörlés