2010. május 8., szombat

Mákos és diós szőlő

Újból szőlőztem, mert szép, és finom. Most nem nugáttal töltöttem, hanem csináltam egy mákos és egy diós tölteléket a következő képen:

Mákos töltelék:
100 g darált mák
80 g olvasztott fehér csoki
20 g olvasztott vaj
annyi meggydzsem, hogy összeálló masszát kapjunk.

Diós töltelék:
100 g darált dió
100 g étcsoki (vagy tejcsoki, vagy ha édesebben szeretjük akkor pluszba cukor)
annyi sárgabarackdzsem, hogy összeálló masszát kapjunk

Mindkettőt összekavartam, majd hűtőbe tettem, hogy dermedjen.

A tésztát és formázást is ugyanúgy csináltam mint ITT csak ez esetben az egészből lett két fürt szőlő, 2 vágtam a tésztát, feléből lett mákos másik részéből a diós, külön tepsin sültek, mert egyre nem fért volna ki.

9 megjegyzés:

  1. Ha nálad teszek látogatást, mindig csak ámulok-bámulok. Fantasztikus ez is! Mennyi aprólékos munka, de milyen gyönyörű végeredmény! :)

    VálaszTörlés
  2. Alig térek magamhoz az egyik csodából és már elkészítetted a következőt :)

    VálaszTörlés
  3. A mákos szemekből tudnék falatozni szerintem... :D

    VálaszTörlés
  4. Csodaszép! Meglepetés, hogy a mákhoz, dióhoz csokit tettél, de csak finom lehet, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  5. Ami, szerintem a látványért megéri!

    Bianka, igyekszem:D

    Egycsipet, fincsi volt, de a diós sem megvetendő, olyan zserbós ízhatása van, főleg teljesen kihűlve.

    Melinda, szerintem jó lett így a végeredmény, megér 1 próbát.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Kiskukta!
    Szeretném megsütni ezt a szőlőt a gyermek Őszi evangelizációs alkalomra, de nem találom az ITT alatt a tészta receptjét, segítenél nekem?
    Előre is köszöni Bogár Edit: edit@bogarak.hu

    VálaszTörlés
  7. Család kedvence lett, számtalanszor sütöttem! Még egyszer nagyon köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy sikered van vele :)

    VálaszTörlés