Itt a nyár eleje. Ezt jelzi az is, hogy hétvégén elkezdődött az afrikai harcsa horgásszezon a közeli halastónál, s természetesen férjem is ment és fogott. Ennek én nagyon örülök, mert a közelben fogható halak közül ez az egyik legízletesebb, s nem egy hátrány, hogy szálka sincs benne.
Az első halnak új receptet szántam. ITT bukkantam rá erre a receptre, megtetszett, ezt készítettem el kisebb változtatásokkal. Finom lett, de nekem továbbra is a citromos-fokhagymás-petrezselymes a kedvencem. A hal felét készítettem el így, a másik fele ment a fagyóba.
Hozzávalók:
400 g afrikai harcsafilé
só (én fél kk tettem, mehetett volna kicsit több)
fél citrom leve
liszt, tojás, szezámmag a panírozáshoz
vaj a forma kikenéséhez
A harcsafilét szeletekre vágtam, majd sóztam, ráöntöttem a citromlevet,éjszakára a hűtőbe tettem.
Egy sütőtál alját kivajaztam.
Kb tálalás előtt bő órával paníroztam, lisztbe, tojásba, majd szezámmagba, zsemlemorzsa helyett, a sütőtálba tettem, majd fél órát ismét pihentettem. 225 fokos sütőbe toltam, majd kb 30-25 perc alatt készre sütöttem.
Petrezselymes krumplival és sült reteksalátával tálaltam.
Nagyon guszta és a kép olyan cuki az a pöttyös háttér
VálaszTörlésImádom a halat, ma is azt ebédeltünk. Igaz nálunk afrikai fekete harcsát "csak" a HAKI-ban kapok, de nagyon szeretjük. Jó ötletet adtál.
VálaszTörlésBocsánat! a dícséret lemaradt: Nagyon szép az "új ruhád" szép világos! Illik Hozzád:))
VálaszTörlésEz nagyon, nagyon jól néz ki! Gratulálok, biztos kipróbálom! Más halból is jó lehet szerinted?
VálaszTörlésBianka, köszi!
VálaszTörlésViki, örülök, ha jó ötletnek találod!
Petrezselyem, hát mi azokat a halakat esszük amit férjem fog, és ez kimerül a ponty, kárász és csuka és az afrikaival. A másik 3 szerintem nem lenne az igazi így, mást meg félve ajánlok, mert nem nagyon ismerem. Gondolom azért folyami harcsával sem lehet rossz.
Kifejezetten tetszik! :) Így citromosan még nem ettem. Viszem a recepted, ha szabad :)
VálaszTörlésEzt én is szívesen befalatoznám....
VálaszTörlésGarffyka, persze hogy szabad!:D
VálaszTörlésMargitka, adnék én szívesen, de már nincs, majd legközelebb szólok. :)
MÉg sosem sütöttem rántott dolgokat sütőben, mindig olajban a tűzhelyen. Egyszer már kipróbálom. :-)
VálaszTörlés