2010. május 29., szombat

Csokikrémes diós muffin


Ezek a mókás kis muffinok is a Kifőztük újság részére készültek. Tökéletes darabok lehetnek gyerekzsúrra, vagy éppen gyereknapra.

Hozzávalók 12 db normál muffinhoz:
20 dkg finomliszt
5 dkg darált dió (lehet
mandula is)
2,5 kiskanál sütőpor
0,5 kiskanál szódabikarbóna
1 tojás
12 dkg cukor
225 ml joghurt
80 ml olaj
1 kiskanál vaníliakivonat

A csokikrémhez:
1,5 dl tejszín
15 dkg étcsoki
5 dkg vaj

A díszítéshez:
fondant, ételszínezők

A muffinokhoz a nedves hozzávalókat(tojástól lefele, cukor is) lekeverjük, a száraz hozzávalókat külön elkeverjük (felsorolásban a tojásig), majd a kettőt óvatosan lazán egymásba forgatjuk, megsütjük.

A krém elkészítése: A tejszínt feltesszük forrni. Hozzáadjuk a felkockázott csokit, a vajat, lehúzzuk a tűzről, és addig keverjük, míg a csoki és a vaj teljesen elolvad benne. Ezután hűtőfürdőbe tesszük, lehűtjük, de ne teljesen hűtsük ki, nehogy túlságosan megkössön. Ekkor kézi mixerrel felverjük, megkenjük vele a kihűlt muffinokat, utána ízlés szerint díszítjük.

És akkor a díszítésről a fázisfotók így egykupacban (katt a képre és látszik nagyban)

15 megjegyzés:

  1. Elkészítettem gyereknapra, a krém valami okból nem keményedett, nem habosodott, valamit elronthattam, de végül megmentettem , besűrítettem és úgy sem volt ehetetlen, a díszítés miatt (gondolom)meg 2 perc alatt eltűnt.

    VálaszTörlés
  2. Márti nem tudom mi lehetett a gond, ez ha nem is habosítjuk ki, akkor is közel bonbon töltelék keménységűre megköt, ha hűtőbe van akkor meg mégjobban. Amúgy ezt sok helyen ganache-nak hívják , és tényleg használják bonbon készítésnél, Időben mennyit hagytad dermedni?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon siettem, mert vizsgára kellett készüljek, úgyhogy szerintem nem eleget, majd még kipróbálom, mert amúgy tetszett az íze, csak inkább tejcsokival, mert a család nincs oda a kesernyés ízért.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek, el is raktároztam őket emlékezetemben!

    VálaszTörlés
  5. A kis kalapos, meg a katibogaras a kedvenceim :)

    VálaszTörlés
  6. Eszméletlenül kreatív vagy, gratulálok!:-))

    VálaszTörlés
  7. Hihetetlen miket tudsz gyártani, csodásak

    VálaszTörlés
  8. Egy ideje olvasgatom a blogodat, és egy fondant-os feketeerdő tortát már el is készítettem, isteni íze lett (a külalakról inkább nem írok :))) ). Ezek a muffinok is nagyon tetszenek, valószínűleg kislányom szülinapján debütálnak majd :)
    Kérdésem is lenne: milyen márkájú és állagú (por vagy folyékony) ételfestéket használsz fondant színezéséhez?

    Judit

    VálaszTörlés
  9. Nagyon aranyosan kidíszítetted a kis muffinokat! :-)

    VálaszTörlés
  10. Judit zselés festéket használok általában, erőteljes színeknél nem jó a folyékony, mert túl sok kell belőle. Por festékem nem volt még, de el tudom képzelni, hogy nagyon jó az is a fondanthoz. Örülök, hogy sikered volt a tortával!

    Margitka, köszönöm!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon gyerekbarát sütiket készítesz!
    Aranyosak nagyon.

    VálaszTörlés
  12. Szia Kiskukta!
    Nézz be hozzám légy szíves, van egy a muffinokhoz kapcsolódó bejegyzésem... :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon aranyosak ezek a muffinok, én is készítettem már többféle muffint, mert imádom őket, de ilyen szép fondantos diszítést sajnos még sosem készítettem.

    VálaszTörlés