2009. október 11., vasárnap

Mustáros-fűszeres sült krumpli


Pákosztos macska konyhájában láttam meg még régebb ennek a receptnek a az eredeti verzióját, megcsináltam, nagyon ízlett, aztán tovább fejlesztettem, hogy még inkább elkápráztassam főleg magam vele, most már annyira finomra sikeredett, hogy egyebet abszolút nem ettem mellé. A férjem azért tejfölös ubisalit is evett hozzá, meg tepsiben sült csirkecombot is.


Hozzávalók:


1 kg megpucolt krumpli (ha új krumpli akkor nem kell megpucolni, csak jól megsikálni)



60 ml magos mustár (én még soha nem tudtam beszerezni, de úgy oldom meg, hogy kb 50 ml mustárba belekeverek 2 csapott ek mustármagot)


1,5 ek olvasztott vaj


2 ek mogyoróolaj (vagy bármi más amit szeretünk)


1 szűk ek citromlé


1 kicsi citrom reszelt héja


1 púpos ek zöldfűszer (én vegyesen teszek bele oregánót bazsalikomot és petrezselymet)


1,5 kk só (szűkön mérve)


0,5 kk bors


1 kk melasz


0,5 kk méz (melasz hiányában 1 kk)


1 duci gerezd fokhagyma reszelve



A krumplit megpucoljuk,megmossuk, felvágjuk, majd nagyon enyhe sós vízben előfőzzük kb 4 percig. A mustáros kencéhez a hozzávalókat összekeverjük. Mikor előfőtt (ne főzzük meg, mert akkor nagyon összetörik míg elkavarjuk a mustáros kencével) a krumpli leszűrjük, majd rátesszük a mustáros kencét, összekavarjuk. Sütőpapírral ellátott tepsire tesszük (én ezt két tepsire szoktam tenni, így könnyebben át tud pirulni, de ráférne kényelmesen a két tepsire 1,5 krumpli is, egyszerre sütöm, néha a tepsik helyét megcserélem, a fenti kerül alulra, a lenti felülre, így megoldható légkeverés nélkül is az egyszerre sütés) majd 220 fokon átpirítjuk az egészet, néha meg-meg keverjük.

6 megjegyzés:

  1. 3 hete sikerült beszereznem magos mustárt{egy vagyon,mert eredeti Dijoni}és azóta kutatom ezt a receptet,mert nem írtam fel,hogy hol láttam.Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Hát, ez fenomenálisan finom lehet. Ki fogom próbálni az biztos! El is mentem magamnak a receptet. :)

    VálaszTörlés
  3. Belly, Dijoni magvas mustárral biztos még finomabb lesz! Örülök, hogy kapóra jött a bejegyzésem!

    Gasztroboszi, fincsi nagyon, nekem a kedvencem jelenleg krumpli fronton.

    VálaszTörlés
  4. Csak ismételni tudom a többieket,nagyon finom lehet(ett)!:-))

    VálaszTörlés