2011. december 21., szerda

Diós-tejfölös sütemény


Már jóideje kinéztem ezt a sütit Mézeskalács konyhájából, hétvégére sikerült elkészíteni. Fincsi, egyszerű süti!
Én csak 3 lapot sütöttem, mert nagy gáztepsi méretű tepsin sütöttem, 4 lapot ebből az adagból nem igazán akartam bevállalni, de így is jó lett :)

Laphoz:

40 dkg liszt
3 tojás
20 dkg porcukor
1/2 ek. szódabikarbóna
1 ek. méz
8 dkg darált dió

Krém:

4 kis doboz tejföl vagy 700 ml tejföl
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió

A tetejére:

150 dkg ét csoki
2-3 ek. olaj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és legalább két órára (de lehet egy éjszakára is), hűtőbe tesszük. A tésztát három  (vagy négy) részre osztjuk, bőven lisztezett felületen nyújtjuk (elég ragacsos, így közben sem feledkezünk lisztezni a felületet). Zsírral megkent tepsi hátán, 170 C-ra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.

A krém hozzávalóit összekeverjük és betöltjük vele a lapokat. Az utolsó lapot nem kenjük meg. Az olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, majd elkenjük a süti tetején.  Hűtőbe tesszük,  kb.  6 óra alatt megpuhul. 

5 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, és megtudtam hogy finom is .
    Holnap megsütöm, köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  2. De jól néz ki, ezt a sütit még nem láttam sehol.... Karácsony utánra elkérem a receptjét....

    VálaszTörlés
  3. Békés, boldog karácsonyt kívánok nektek! :)

    VálaszTörlés
  4. Áldott, békés ünnepeket kívánok

    VálaszTörlés
  5. Békés, Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!:-))

    VálaszTörlés