Én csak 3 lapot sütöttem, mert nagy gáztepsi méretű tepsin sütöttem, 4 lapot ebből az adagból nem igazán akartam bevállalni, de így is jó lett :)
Laphoz:
40 dkg liszt
3 tojás
20 dkg porcukor
1/2 ek. szódabikarbóna
1 ek. méz
8 dkg darált dió
Krém:
4 kis doboz tejföl vagy 700 ml tejföl
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
4 kis doboz tejföl vagy 700 ml tejföl
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
A tetejére:
150 dkg ét csoki
2-3 ek. olaj
150 dkg ét csoki
2-3 ek. olaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és legalább két órára (de lehet egy éjszakára is), hűtőbe tesszük. A tésztát három (vagy négy) részre osztjuk, bőven lisztezett felületen nyújtjuk (elég ragacsos, így közben sem feledkezünk lisztezni a felületet). Zsírral megkent tepsi hátán, 170 C-ra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.
A krém hozzávalóit összekeverjük és betöltjük vele a lapokat. Az utolsó lapot nem kenjük meg. Az olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, majd elkenjük a süti tetején. Hűtőbe tesszük, kb. 6 óra alatt megpuhul.
A krém hozzávalóit összekeverjük és betöltjük vele a lapokat. Az utolsó lapot nem kenjük meg. Az olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, majd elkenjük a süti tetején. Hűtőbe tesszük, kb. 6 óra alatt megpuhul.
Jól néz ki, és megtudtam hogy finom is .
VálaszTörlésHolnap megsütöm, köszi a receptet.
De jól néz ki, ezt a sütit még nem láttam sehol.... Karácsony utánra elkérem a receptjét....
VálaszTörlésBékés, boldog karácsonyt kívánok nektek! :)
VálaszTörlésÁldott, békés ünnepeket kívánok
VálaszTörlésBékés, Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!:-))
VálaszTörlés