Remek vacsora lehet, főleg ha van maradék krumplipürénk, de ha nincs, akkor sincs vész, pár szem krumpli hamar megfő, és kerülhet is bele a gofritésztába.
300 g krumplipüré, vagy áttört főtt krumpli
200 g reszelt sajt
150 g joghurt ha krumplipürét használunk, 180 g ha főtt krumplit
120 g liszt
2 tojás
2 kiskanál sütőpor
50 g vaj vagy olaj
Só, bors ízlés szerint
A lisztet elkeverjük a sajttal, sütőporral.
A tojást elkeverjük a joghurttal, és a krumplipürével/ tört fött krumplitval, olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd elkeverjük benne a lisztes keveréket.
Forró kissé olajozott gofrisütőbe kenjük a masszát, ez nem a terülős fajta, kanállal kell igazgatni. Nem kell teljesen kitölteni a formát, ugyanis sülés közben a sütőportól terülnin fog tovább. Aranyszínűre sütjük.
Kínálhatunk mellé fűszeres tejfölt.
Az öttletet hozzá Lila Fügénél találtam, csak a sajtot turbóztam benne.
https://lilafuge.hu/ki-ne-dobd-a-krumplipuret/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése