Ezt a sütit Margit 2 oldalán láttam egyik fórumtársamtól, nagyom megtetszett kinézetre, így elkészítettem. Aki szereti a pudingot és a mákot is annak tökéletes választás, mert mindkettőből van benne bőven. Kicsit változtattam a mennyiségeken, azt fogom leírni.
Hozzávalók:
A laphoz:
5 tojás fehérje
150 g cukor
150 g mák
2 ek liszt
1/2 sütőpor
Krém:
5 tojás sárgája
60 g cukor
1 vaníliás puding
3 dl tej
100 g vaj
Tetejére:
háztartási keksz
1 dl kávé
2 dl tej
1/2 csoki puding
kb. 2-2 ek cukor
3 dl tej
1/2 vaníliás puding
A tojásfehérjét csipet sóval pár csepp citromlével felverjük, majd a cukrot hozzáadva kemény habot verünk. A mákot a sütőporral, lisztel elkeverjük, majd beleforgatjuk a a kemény habba.
175 fokon megsütjük. Én 30x 25-ös tepsibe sütöttem, ettől lehet kisebb.
Kb. 2 dl tejet felteszünk főni, a maradék tejbe elkeverjük a tojássárgákat, a pudingport és a cukrot, majd a forró tejhez adjuk, sűrű péppé főzzük. Hűtőfürdőbe tesszük kihűlni, majd kikavarjuk a szobahőmérsékletű vajjal, majd rákenjük a kihűlt mákos lapra.
A tetejéhez a a 1/2 csokipudingot összefőzzük a 2 dl tejjel és 1 dl kávéval (de lehet csak kávé is a folyadék)és a kb. 2 ek cukorral, de ízlés szerint ezt változtathatjuk, a 1/2 vaníliás pudingot is megfőzzük a 3 dl tejben ízlés szerinti cukorral. Míg még meleg és folyós, teljesen belemártjuk a kekszeket, és sakktábla szerűen rárakjuk a süti tetejére.
Mindenképp várjunk pár órát, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
imadjuk a makot es apudingot is, nagyon jol hangzik igy ez a suti !!!!
VálaszTörlésCsodálatosan néz
VálaszTörlésNagyon szépre megcsináltad!... Már én is gondoltam rá, hogy elkészítem.... Biztos, hogy majd sort is kerítek rá! :-)
VálaszTörlésNagyon jó lett! Én ilyen kekszesen almást szoktam készíteni, annak csokival kell a tetejét bevonni, de szerintem ahhoz is jó lehet ez a pepita ötlet. :))
VálaszTörlésDe jópofa süti, nagyon guszta!:-))
VálaszTörlésReka, akkor biztos ízleni fog nektek!
VálaszTörlésBianka, köszi!
Margitka, mutatós kis süti, megéri kipróbálni szerintem.
Egycsipet, én is ismerem az almásat, szeretem is, bár még nem csináltam, de a családom ezt jobban díjazza.
Andi, köszi!