2011. június 13., hétfő

Mágnás diós pite


Tündérnél látott keltette fel az érdeklődésemet, az ő receptje alapján készítettem el (már többször), viszont én a mennyiségeket már duplázom, mert nekem a szimpla adag túl lapos lett. 

Hozzávalók (25x35-ös tepsihez):
600 g liszt, 
240 g zsír, 
160 g kristálycukor, 
2 teáskanál sütőpor, 
4 nagyobb vagy 6 kisebb tojás sárgája, 
kb. 2 evőkanál tejföl. 

A diós réteghez: 
4 nagyobb vagy 6 kisebb tojásfehérje, 
1 csomag vaníliás cukor, 
280 g cukor, 
300 g darált dió, 

a tészta kenéséhez baracklekvár (a málna is nagyon jó hozzá, sőt). 

A lap hozzávalóit összegyúrjuk, majd a 2/3-át kinyújtjuk, a sütőpapírral bélelt tepsi aljára tesszük, megkenjük bőven baracklekvárral. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót, majd a lekváros rétegre helyezzük. A maradék tésztát kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, berácsozzuk a hab tetejét, majd 180 fokon sütjük. 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, már tudom mi lesz a kamrában árválkodó dió sorsa! Recept mentve! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Csodásan néz ki, szívesen megennék egy tepsivel :)

    VálaszTörlés
  3. Tudom, hogy a diós süti ott midig jól jön.
    Köszi a receptet,megsütöm hétvégére,ez csomagolható.

    VálaszTörlés