Hozzávalók
280 g sajt ( pl gouda, trappista)
1 nagyobb tojás+ 1 fehérje (vagy 2 kisebb tojás)
30 g liszt
Csipet só, bors, szerecsendió
1 kiskanál szárított snidling
Kevés zsemlemorzsa és szezámmag a hempergetéshez
Olaj a sütéshez
A sajtot lereszeljük, elkeverjük a liszttel, fűszerekkel. A tojást lágyan felverjük, a sajtos keverékhez öntjük, összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat formázzunk, ezután zsemlemorzsa és szezámmag keverékébe hempergetjük ha szeretnénk, de simán is lehet hagyni. Én, mint ahogy a képeken látszik, felét hempergettem, felét simán hagytam , mindkettő egyformán gusztusos, nem folyt ki, mindkettő roppanós. Kb 20 percre hűtőbe tesszük, majd forró olajban frissen sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése