2011. január 10., hétfő

Sült káposzta


Elkészítése egyszerű, a káposztát cikkekre vágjuk. Én kb. 2-2,5 cm széles, 6 db cikket vágtam, vigyáztam, hogy torzs is maradjon a cikkel, mert az tartja össze a cikket. Egy tepsit sütőpapírral béleltem, kicsit megolajoztam, ráfektettem a káposztacikkeket. 2 kanál vizet, 2 kanál citromlevet, egy kanál olajat kevés petrezselyenzöldet, 2 gerezd reszelt fokhagymát, 1/4 kiskanál sót, 2 csipet őrölt koriandermagot(elhagyható, csináltam már nélküle is) és 2 csipet zúzott római köményt(szintén elhagyható) elkavartam, majd meglocsoltam a kence felével a káposzta cikkeket. 200 fokos sütőbe toltam, sütöttem, míg az alja szín nem kapott, megfordítottam, a maradék kencével megöntöztem, majd tovább sütöttem. Így roppanósra sül a káposzta. Következő alkalommal kíváncsiságból megpróbálom alufólia alatt sütni félideig, úgy szerintem lágyabbra sül.

Ettük már hallal, most meg fasírttal ezt a káposztát, mindkettőhöz finom volt. A fűszereket ízlés szerint, vagy a feltét ízéhez igazítva változtatni lehet.

10 megjegyzés:

  1. Ezt én is ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  2. Edó, örülök!

    Ami, remélem neked is bejön!

    Bianka, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Ez vajon úgy édes mint savanyú káposztának bejön?

    VálaszTörlés
  4. 4Gyerek, az a kérdésed, hogy édesből vagy savanyúból kell készíteni? Mert bevallom nem tudtam pontosan megfejteni a kérdésed. Ha ez a kérdés akkor édes káposztából készítettem, nem savanyúból.

    VálaszTörlés
  5. Jól hangzik,de még natúrban is egy fogyókúrás ételnek is megteszi:-),nagyon guszta

    VálaszTörlés
  6. csak mert savanyún is el bírom képzelni, savanyú káposztában már sütöttem egybehusit. eszméletlen ízt kölcsönöz a húsnak, sütőből kivéve mennyei.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon, de nagyon nagy kedvencem lenne, ha most ehetnék káposztát, de remélem egyszer maj nálam is sor kerűl rá.

    VálaszTörlés