2010. július 14., szerda

Pulykanyársak és díjak


Nincs kedvem főzni, gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Minden esetre a mai ebédet kint árnyékban sütöttem meg (kivéve a levest) a lányokkal, élvezték ők is, gyorsan is kész lett (kb fél óra alatt minden megsült, a köret is), holnapra is valami grillezős kaján gondolkodom.

Szeretek darált húst használni, mert több az esély rá, hogy a lányok is megeszik (a kicsi ebből nagyon jóízűen evett, a nagy hozta a formáját, és nem szeretemmel elrendezte), és gyorsabban elkészül az étel.

Már rég tervezgetem, hogy így hurkapácára "fűzöm" a húst, mert tetszik, meg olyan jópofa, jól fogható. Ma kipróbáltam, nekünk bejött. Sok helyen láttam már így formázni a darálthusit, nem saját ötlet a formázás.

A fűszerezés most így alakult:

700 g darált pulyka
2-3 evőkanál kefir
1 evőkanál mustár
1 duci gerezd zúzott fokhagyma
1/4 fej apróra vágott vöröshagyma
zabpehelyliszt (kávédarálón őrölt zabpehely)
zsemlemorzsa

bors
paprika

A darálthúst összekevertem a kefirrel, mustárral, hagymákkal, annyi zabpehellyel és zsemlemorzsával hogy formázható massza legyen ( a zabpehely volt a többségben), ízlés szerint fűszereztem sóval, borssal, pirospaprikával, majd 8 részre osztottam, majd nedves kézzel félbe tört hurkapálcára dolgoztam. Asztali grillen sütöttem meg, mellette sült lapcsánka is, és készítettem hozzá még ubisalit, nagyon fincsi lett így együtt.
A hús nagyon szaftos maradt, gondolom a kefirnek köszönhetően, máskor is fogom így készíteni. Lehetne többfelé osztani és vékonyabb rudakat sütni, így egy kicsit nehezebben sült át.

És díjat is kaptam Amitól, ami nagyon jól esett, köszönöm neked!!!


Ezt a díjat már megkaptam, sőt ez volt az első díj amit kaptam, szóval különösen kedves nekem. Mivel akkor kiosztottam, ezért most eltekintek ettől. Ugyanezt a fenti díjat megkaptam Biankától is, plusz még a következő kettőt, de nem csak én, hanem az egész Kifőztük csapata, köszönöm neked a csapat nevében is!És kaptam mégegy díjat Jutkától, amiről elfeledkeztem, de most eszembe jutott, kösznöm ezt is nagyon-nagyon szépen, ezt küldöm mindenkinek aki erre jár, az a neve, hogy Szívből jött kedvesség:), fogadjátok szeretettel!

1 megjegyzés: