Ma strandolni mentünk volna, a kifli útravalónak készült, de nem mentünk el, mert akkora szél volt délután, hogy nem volt kedvünk fürdőruhába öltözni.A kifli tésztáját már beírtam ide, kicsit változtattam rajta, több kenyérliszt került bele, mert nem volt elég tk rozsom, a tej nagyrésze házilag készült kefir volt, a magok elmaradtak. Dagasztás, kelesztés megegyezik. Miután kétszeresére kelt lisztezett felületre borítjuk, háromba osszuk, cipókat formálunk belőlük. Kicsit hagyjuk lefedve kelni, így a sikérszálak megnyúlnak, könnyebb lesz nyújtani a tésztát.
Majd körökké nyújtjuk a cipókat, 8-ba osszuk, rátesszük a tölteléket (nálam most eidami sajt és paprikás vastagkolbász) rárakjuk a cikkekre és kifliket formálunk belőle. Érdemes a tekergetés közben nyújtani rajta kicsit, mert így szebb lesz a végeredmény.
Sütőpapírral ellátott tepsire tesszük, duplájára kelesztjük, megspricceljük, majd megszórjuk sajttal, sóval (nekem ezekben töltelék sincs, a nagylányom csak így csupaszon eszi), de magokkal is lehet.200 fokon sütjük.
Érdemes a töltelékkel megtölteni a kifliket, mert intenzívebb lesz így az íze, így kevesebb felvágott és sajt kell hozzá, könnyű csomagolni a kifliket, nem esik ki a belevaló a kifliből.
Jöhet :-)
VálaszTörlésBiztos nagyon fini volt!
Chef Viki, köszi hogy benéztél! Finom volt. Küldjek?
VálaszTörlésNézz majd be hozzám, biztosan nagyon meg fogsz lepődni... :D ;))
VálaszTörlésEz a kifli jól néz ki, én töltöttben legutóbb - tudom, nem szereted - darabolt olívabogyósat csináltam. Hmm, az is finom volt. :)
Egycsipet megyek hozzád meglepődni!
VálaszTörlésBiztos olivával is finom, én grisinit ettem amibe volt oliva módjával, azt megettem, de azért saját részre nem készítenék.