2009. június 6., szombat

Cseresznyés-mákos kevert süti

Ennek a sütinek az alapja édesanyám egyik receptje, ő mindig túrókrémmel töltötte ezt meg, természetesen akkor nem szórt a tetejére semmit. Én már a recepttel is variálgattam, próbálom egészségesebbé tenni.

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
10 dkg cukor

4 tojássárgája
1,5 dl olaj
1,5 dl kefír
0,5 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg finom liszt
75 gr fehér tönkölyliszt ( következőbe tk teszek)
75 gr graham liszt
1 sütőpor

Tetejére
50 gr mák (ennyi volt itthon, szívem szerint 100 gr-ot tettem volna bele, egy része lehet daráltan)
1 csapott ek cukor
1 vaníliacukor
1 csapott kk fahéj
0,5 kg magozott cseresznye

A tojásfehérjét felverjük, majd a cukrot hozzáadva jó kemény habbá verjük.

A cukort, olajat kefírt, tejet és a tojássárgákat egy edénybe tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos liszteket, jó alaposan kidolgozzuk, míg kis világosodást nem tapasztalunk a szinén.

A két masszát egybe forgatjuk óvatos mozdulatokkal, majd sütőpapírral ellátott tepsibe (42x32) tesszük. A mákot a vaníliával, fahéjjal és a cukorral összekavarjuk, rászórjuk a tetejére, és kicsit belenyomkodjuk (nem keverjük) egy villa segítségével, épp annyira, hogy majd ne peregjenek le a mákszemek. Rászórjuk a cseresznyét, és 180 fokon sütjük tűpróbáig (nálam kb 40 perc).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése