Az ötletet úgy emlékszem, hogy egy pecás újságban láttam, de már nem tudom melyikben. Ott egy gyakorló pecás írta le tapasztalatát, hogy hosszú évek kísérletezései után rájött, hogy a csuka így a legfinomabb, és igaza volt, tényleg nagyon ízletes így a csuka.
Kb. 500 g csuka volt, ezt sóval (szűk kiskanál), borssal (2-3 csipet) megszórtam, ha lett volna idő hagytam volna rajta állni 1-2 órát, de ez most elmaradt. Kb. 5-6 ek tejfölt kb. 1 ek mustárral elkevertem, hozzá reszeltem1 gerezd fokhagymát (ez nem volt a receptbe emlékei szerint, de nem rontott rajta). A halszeleteket egy jénaiba tettem, rákentem jó vastagon a mustáros tejfölt, majd forró sütőbe toltam, kb. 25 perc alatt meg is sült. Mi rizzsel ettük, de szerintem finom lehet krumplival vagy csak úgy friss kenyérrel is.
Nagyon ízletes lehetett!:)
VálaszTörlésHát az én férjem még sosem hozott haza csukát, majd jelzem is neki az igényemet, mert ez finom lehet, szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésFeltétlenül kipróbálom! Olykor-olykor akad a horogra csuka is, de eddig egyben megsütöttem, úgy elég gumiszerű volt, nem nyerte el a tetszésünket. A maradék halászlébe került:o) De a következőnek itt lesz ez az egyszerű, de nagyon jól hangzó recept, garantáltan kipróbált és letesztelt, akkor csakis jó lehet:o)
VálaszTörlésMary, az volt:)
VálaszTörlésEgycsipet csak nem halat kívántál meg? Mi történt :D
Nöné, remélem nektek is bejön :)
Így haza érve a Hargitáról nekünk is nagyon bejönne.
VálaszTörlésKiskukta, nézz be hozzám, vár egy díj! Fogadd szeretettel!
VálaszTörlés