Az ötletet úgy emlékszem, hogy egy pecás újságban láttam, de már nem tudom melyikben. Ott egy gyakorló pecás írta le tapasztalatát, hogy hosszú évek kísérletezései után rájött, hogy a csuka így a legfinomabb, és igaza volt, tényleg nagyon ízletes így a csuka.
Kb. 500 g csuka volt, ezt sóval (szűk kiskanál), borssal (2-3 csipet) megszórtam, ha lett volna idő hagytam volna rajta állni 1-2 órát, de ez most elmaradt. Kb. 5-6 ek tejfölt kb. 1 ek mustárral elkevertem, hozzá reszeltem1 gerezd fokhagymát (ez nem volt a receptbe emlékei szerint, de nem rontott rajta). A halszeleteket egy jénaiba tettem, rákentem jó vastagon a mustáros tejfölt, majd forró sütőbe toltam, kb. 25 perc alatt meg is sült. Mi rizzsel ettük, de szerintem finom lehet krumplival vagy csak úgy friss kenyérrel is.