2022. december 19., hétfő
Olvadozó hóember és fényfüzér írókázása lépésről lépésre
2022. december 15., csütörtök
Fűszeres rántott sajtgolyók
Hozzávalók
280 g sajt ( pl gouda, trappista)
1 nagyobb tojás+ 1 fehérje (vagy 2 kisebb tojás)
30 g liszt
Csipet só, bors, szerecsendió
1 kiskanál szárított snidling
Kevés zsemlemorzsa és szezámmag a hempergetéshez
Olaj a sütéshez
A sajtot lereszeljük, elkeverjük a liszttel, fűszerekkel. A tojást lágyan felverjük, a sajtos keverékhez öntjük, összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat formázzunk, ezután zsemlemorzsa és szezámmag keverékébe hempergetjük ha szeretnénk, de simán is lehet hagyni. Én, mint ahogy a képeken látszik, felét hempergettem, felét simán hagytam , mindkettő egyformán gusztusos, nem folyt ki, mindkettő roppanós. Kb 20 percre hűtőbe tesszük, majd forró olajban frissen sütjük.
2022. december 2., péntek
Rudolf, a rénszarvas írókázása lépésről lépésre
2022. november 29., kedd
Írókázott mézesek
Pár szó az írókához. Pontos recept nincs, mivel tojás függő hogy mennyi porcukor kell 1tojás fehérjéhez. Egy nagyobbacska tojáshoz kb 200-250 g porcukrot számolhatunk. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a porcukrot kis részletekbe, mikor úgy gondoljuk hogy jó, egy kanálnyit zacskóba töltjük, és kipróbáljuk. Ha terül, akkor még kell bele porcukor, ha pontozáskor csúcsos marad, akkor pár csepp vizet igényel. Az állag megfelelő eltalálása kicsit türelemjáték az elején, de hamar rá lehet érezni.
Hoztam pár ötletet a díszítéshez . Pl a fenti fenyőfa nagyon látványos, ugyanakkor nagyon egyszerű az elkészítése is, egy kézbevétellel elkészül.