2010. április 27., kedd

Tárkonyos pulykagombóc leves

Mindenből volt egy kevesem, leginkább tárkonyos krumplilevest szerettem volna főzni, de nem volt csak két krumplim. Volt két nagyobb rózsa karfiolom is, így azt is odakészítettem. Gondoltam jó lenne bele egy kis húsféle is, így elővettem egy kis csomag (200g) darált pulykát, ennyit szoktam mostanában levesekhez elcsomagolni, fagyasztani, és készítettem belőle egy kis gombócot is, kicsit rendhagyó módon. A végeredmény meglepően jó lett.

Hozzávalók:

2 nagyobb krumpli
2 rózsa karfiol
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél fej karalábé (fagyasztott)
200 g darát pulyka
zabpehely
só, bors, paprika, petrezselyemzöld,vegamix, tárkony
kefir (kaukázusi, házi kefirgombából)
víz
olaj

A vöröshagymát apróra vágtam, a krumplit felkockáztam, a karfiolt apró rózsákra szedtem.
A húst fűszereztem sóval borssal, paprikával, petrezselyemzölddel, öntöttem hozzá 1 ek kefirt, majd annyi zabpelyhet tettem hozzá, hogy gombócolható masszát kapjak.
Két kanálnyi olajon a vöröshagymát kicsit megfuttattam, majd ráreszeltem a fokhagymát, felöntöttem kb 1l vízzel, sóztam, tettem hozzá vegamixet, egy teatojásba jó sok tárkonyt és a fél karalábét (ezt direkt levesek ízesítésére tettem el, kicsit már fás, így nem szoktam csak bele főzni az ízéjért). Mikor felforrt beletettem a mini húsgombócokat, fűztem kb 10 percet , majd hozzátettem a krumplit és a karfiolt is, tetem hozzá még vizet, mert nagyon sűrűnek találtam, majd addig főztem, míg minden megpuhult.
A végén kefirrel savanyítottam, beletettem kb 1,5 dl kefirt. Nagyon jó volt vele dolgozni, még soha nem tettem kefirt levesbe, féltem is, hogy könnyebben összekapódik mint a tejföl, de nem így volt. Azért nem egyből a forró levesbe öntöttem, hanem ugyanúgy mint tejföl esetén, mindig kevés forró levessel hígítottam. A tárkonyhoz nagyon jól passzol a kefir, de szerintem más savanykás levesbe is nyugodtan tehetjük.
Szóval nekem ez most nagyon új, még nem használtam ilyesmire kefirt, de ezután többször fogom, mert ízlett a végeredmény.

2010. április 26., hétfő

Fahéjas rózsa


Ismét elkészítettem a kelt rózsát, a formázást megtaláljátok ITT, a receptet meg ide vésem, most más kedvenc tésztámat vettem alapul, amibe kicsi fahéjat is tettem. Egyszóval bármelyik kedvenc kelt tésztából meglehet csinálni szerintem, a lényeg, hogy szép vékonyra nyújtsuk ki a tésztát.

Hozzávalók:
500 g finomliszt
50 g cukor
50 g olvasztott vaj
190 ml tej
szűk fél kk
1 tojás
1,5 kiskanál fahéj
30 gr élesztő

Mindezt kenyérsütővel bedagasztatjuk, fél óra kelesztés után már formázzuk is, duplájára kelesztjük, megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk cukorral, és 180 fokon megsütjük.
Ebből a tésztából szoktam kakaós és diós csigát is csinálni, és sima brióst.

Egy bögre tej és egy kis eperdzsem kíséretében tökéletes reggeli szerintem, bár mi tegnap vacsira ettük.

2010. április 25., vasárnap

Diós-gyümölcsös-csokis kocka

Annyira tetszett a múlt heti mákos-meggyes torta állaga, hogy eldöntöttem, hogy annak mintájára dióval is kipróbálom a lapokat, krémnek csokis terveztem, gyümölcsnek meg barackot, ebből nem volt elég a fagyóba, így egy kis meggyel megtoldottam, szerintem nagyon finom lett így is. Most nem tortaformára, hanem sütinek akartam készíteni, így egy nagytepsire (kb 27x34) elég ez az adag.
A végeredmény egyáltalán nem lesz édes, számomra pont jó, aki az édes sütiket szereti az mindenképp a csoki krémbe tegyen, és a gyümölcsösbe is tehet több cukort.
A gyümölcsös krém most egy kicsit lágy lett, de másként is készítettem mint a múltkor, és a keményítő adagját is csökkentettem, így ezen nem árt változtatni.

Hozzávalók a diós lapokhoz:
10 tojásfehérje
35 dkg porcukor
35 dkg darált dió
csipet só, pár csepp citromlé

Gyümölcsös krémhez:
800 g gyümölcs (nekem kb 500 g volt a sárgabarack, a többi meggy)
3 dl víz
3 ek cukor
1 kiskanálnyi vaníliakivonat
50 g étkezési keményítő

Csoki krémhez (ganache):
150 g étcsoki
150 ml tejszín
50 g vaj

A tojásfehérjét csipet sóval és pár csepp citromlével felverjük, hozzáadjuk a cukrot több részletben, kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
Egyenlően elosztjuk két sütőpapírral ellátott tepsiben, majd 175 fokos sütőbe toljuk, majd megsütjük, míg szép színt kap. Légkeveréses sütőbe lehet egyszerre is sütni.

Amíg sülnek a lapok elkészítjük a krémeket.

A gyümölcsös krémhez a mirelit barackokat még félfagyosan felvágtam kockacukornyi nagyságra, ez nem volt jó ötlet, mert a krém főzési ideje alatt szinte mind szétment, bőven elég lett volna négybe vágni egy fél barackot.
A keményítőt a cukorral elkavartam, majd egy habverővel hozzáadtam a vizet és a vaníliakivonatot, majd folytonos keverés mellett sűrű péppé főztem. Hozzáadtam a félfagyos gyümölcsöt, és szerintem ez volt a gond, mert sok folyadékot engedett még ki, így nagyon felhígította a krémet, és újból felfőztem, majd vízfürdőbe lehűtöttem. Ennyi cukorral inkább fanyar gyümölcsös krémre számíthatunk. Következő alkalommal felengedném a gyümölcsöt, a levét felfognám, ebben főzném meg a keményítőt szükség esetén kipótolnám vízzel. Végül is jól behűtve vágható volt, de azért szállítást már nehezen bírta volna.

A csokis krémhez a tejszínt felforraljuk, a darabolt csokit és a vajat hozzáadjuk, tűzről levéve addig kavarjuk, míg szép homogén, fényes masszánk nem lesz. Hűtőfürdőbe lehűtjük. Ezt lényegében használhatjuk így is bevonásra, de én most arra voltam kíváncsi, hogy hogyan viselkedik felverve, ezért kicsit betettem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és így könnyebben verhető legyen, ehhez nem kell sok idő, mert túlságosan megköt a csoki. Mikor jól lehűlt, akkor viszonylag könnyen kihabosítható krémet kapunk. Szintén nem édes krém,hanem intenzíven csokis. Ha édes sütiket szeretjük, akkor a tejszínhez tegyünk cukrot, és úgy főzzük fel.


Mikor minden kihűlt összerakjuk a sütit, egy lap, rá a gyümölcsös pép, rá a másik lap, a tetejére a csokis krém, majd jól behűtjük, kis kockákra vágjuk.

A sok gyümölcstől nagyon üde süti lesz a sok dió ellenére is, eteti is magát rendesen, azért vigyázzunk vele, mert nem kalóriaszegény darab.

Mivel nincs benne liszt, gluténmentes diétába is beilleszthető.

2010. április 23., péntek

Zabpelyhes-csokis keksz


Édesanyám szokta ezt sütni, s a lányaim nagyon szeretik, így gondoltam kipróbálom én is. Ici-picit változtattam rajta, szerintem nem vált kárára.

Hozzávalók:

200 g finom liszt (ebből nekem 50 g zabphelyliszt volt)
125 g zabpehely (finom őrlésű)
csipet só
fél kk fahéj
1 kk sütőpor (helyette 1/2 kk szódabikarbónát tettem)
100 g étcsoki (vagy mazsola, vagy amit szeretünk, nálunk a csokis megy)

100 g olvasztott vaj
1 tojás
75 g cukor (eredetibe 150 g, de szerintem így is elég édes)
2 ek méz
0,5 dl olaj
0,5 dl kefir (eredetibe tej, de szerintem jobb bele a kefir)

A száraz hozzávalókat elkeverjük (a felsorolásban a csokiig).
A nedves hozzávalókat is elkeverjük ( felsorolásban a vajtól), majd a két keveréket egymásba dolgozzuk. Hagyjuk állni egy órányit, majd diónyi nagyságú tésztát elveszünk, gömbölygetjük, majd ellapítjuk, sütőpapírral ellátott tepsire tesszük, 175 fokos előmelegített sütőbe sütjük, majd sütjük, míg szép színt nem kap.
Kb 32 darabra számolhatunk.
Kihűlés után kissé ropogós, de fémdobozba zárva inkább puha keksz lesz a végeredmény.
Fémdobozba sokáig eláll.

2010. április 21., szerda

Szilvás gombóc

Már jó ideje megéheztem nudlira, ma eldöntöttem azt készítek, a végén szilvás gombóc lett belőle, mer még a fagyóba találtam tavaly eltett szilvából, így egy csomagot felhasználtam.


Hozzávalók:
kb 600 g héjában főt krumpli tisztán
kb 300 g liszt
2 ek zsír
2 tojás sárgája (vagy 1 tojás, de most gyűjtöm a tojásfehérjét)
só ízlés szerint (mehet bele egy szűkebb kiskanál só)

500 g mirelit szilva
fahéj
porcukor

A szilvát felengedjük, megszórjuk fahéjjal, ha savanyú a szilva, akkor cukrozhatjuk is. A krumplit még forrón (jó melegen) megpucoljuk, majd összetörjük egy villával, hagyjuk hogy kigőzölögjön.
Mikor kihűlt hozzáadjuk a zsírt, sót, lisztet, tojássárgát és eldolgozzuk. Lisztezett felületen kb 3mm-re nyújtjuk, majd kb 10X10-es kockákra vágjuk, teszünk bele pár darab negyed szilvát (friss esetén egy egészet kimagozva, közepébe fahéjat szórva), majd összecsomagoljuk, jól lenyomkodjuk a széleket, hogy összetapadjon.
Enyhén sós, forrásba levő vízbe tesszük, miután feljönnek főzzük 3-4 percet,kiszedjük, lecsöpögtetjük, majd prézlibe forgatjuk.
A prézlihez én a zsemlemorzsát szárazon pirítom meg, miután a megfelelő színt elérte keverek hozzá egy kis olvasztott vajat, vagy olajat. Ez gyomorkímélőbb mint a zsiradékban való pirítás.

Tálaláskor megszórjuk porcukorral és egy kis fahéjjal.

2010. április 14., szerda

Spenótos nokedli juhsajttal


Kaptam egy jó darab friss juhsajtot, édesapám küldte Romániából. Ez teljesen sótlan sajt, én nagyon szeretem, friss kenyér, paradicsom mellé(persze a napérlelt a legjobb, nem amit most lehet kapni) kevés só, és nagyon fincsi vacsi lesz belőle. Ételekben még nem igazán használtam ezidáig, de most bebizonyosodott számomra, hogy így is megállja a helyét, sőt, nagyon finom lesz a végeredmény.
A fagyóban volt egy kis darab mirelit spenót, kb 150 gr, kigondoltam, hogy nokedlibe teszem bele, majd juhtúróval összesütöm. Tudom nem találtam fel ezzel a spanyolviaszt, mert rákeresve a neten sok ehhez hasonló receptet találtam, ami mégis más az enyémben, hogy jó sok zabpehelyliszttel készítettem a nokedlit, finom lett, még férjem is megelégedett vele, sőt már majdnem kimondta, hogy finom, de spenótra ő ezt nem mondja, inkább csak annyit mondott, hogy jó, és kért repetát belőle. A végeredmény ilyen lett:

Jó, nem egy nagy látvány, szépségversenyt nem nyerne, de szerintem nem is olyan borzasztó ahogy kinéz.

Hozzávalók:
2 tojás
kb 150 g mirelit spenót püré
100 gr zabpehelyliszt (zabpehelyből őrölve)
150 gr finom liszt
kb. 1 dl víz
1/2 kk

1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 kanálnyi olaj


150 gr friss juhsajt
ízlés szerint só
1 dl tejföl
pici reszelt füstölt sajt

A spenótot felengedjük. Forrni tesszük a vizet, sót teszünk bele.
A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelünk, hozzá reszeljük a fokhagymát is, félretesszük.
A felengedett spenót levét kinyomkodjuk (kb 60 gr püré maradt) hozzátesszük a tojásokat, liszteket, sót, és annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű masszát kapjunk. Én elég kemény galuskatésztát szoktam készíteni, ezt szaggatón nem lehetne szaggatni, kanállal szaggatom. Aki hígabbra akarja, az tehet bele több vizet, és úgy szaggatón is készítheti.
A kész galuskatésztát lobogó sós vízbe szaggatjuk, majd megfőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk az előre elkészített hagymával.
A juhsajtot villával elmorzsoljuk, közben ízlésünknek megfelelően sózzuk, majd a nokedlihez adjuk, elkavarjuk. Egy hőálló sütőtálat kizsírozunk, beletesszük a nokedlit, rákenjük a tetejére a tejfölt, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kipirítjuk.
3 nagyobb vagy 4 kisebb adag lesz ennyiből.

2010. április 11., vasárnap

Mustáros-rozmaringos nyúl

Nem kell megijedni, nem a húsvéti nyuszink combja van a tányéron, nem is volt élő húsvéti nyuszink. Édesapám kedveli a nyúlhúst, gyermekkoromban sok nyulat tartott, azt már nem űzi, de azért gyakorta beszerez pár nyulat, ezt is tőle kaptuk. Mostanában rákaptunk a mustáros húsokra, akár grillen, akár sütőbe, gondoltam ezt is úgy készítem el, s mivel azt olvastam, hogy a nyúlhús és a rozmaring jó barátok így került a fűszerek közzé az is. Nem kedvenc fűszerem, de ebben kifejezetten finom volt.

Hozzávalók:

700 g nyúlhús (ebben comb, és gerincrészek voltak)
4 ek mustár
2 ek fokhagyma
szűk kiskanál só
1/4 kk bors
1/2 kk őrölt rozmaring
3 babérlevél

A mustárban elkevertem a sót borsot, rozmaringot, és a reszelt fokhagymát, majd bedörzsöltem vele a húst. Sütőtálba tettem, a hússzeletek közzé tettem a többrészre tört babérlevelet, felöntöttem kb 0,5 dl vízzel, alufóliával letakartam, majd betettem 100 fokra előmelegített sütőbe, aztán magára hagytam 3 órára, mert elmentünk otthonról. Mikor hazajöttünk kíváncsian néztem az alufólia alá, kb félkésznek volt mondható, így a hőfokot felhúztam 220 fokra, majd kb még 1 órát sütöttem alufólia alatt, az utolsó 5 percben levettem róla, hogy pirulni is tudjon. Természetesen nagyobb hőfokon is lehet az elejétől fogva sütni, ha otthon vagyunk, viszont gondolom, hogy pont ennek a lassú sütésnek volt az eredménye az, hogy a hús ( a nyúlhúshoz mérten) nem száradt ki, hanem omlós maradt.
A nyúl eleve szárazabb hús, aki igényli tehet közzé kis szalonnát, vagy némi zsiradékot alá, nekünk így tökéletesen megfelelt.

Rizzsel tálaltam, melybe egy kevés maradék zöldborsót kavartam.

2010. április 10., szombat

Tejbebulgur meggyöntettel-VKF XXXIII


Készültem én töredelmese bevallom erre a VKF-re is, mert Limara fordulóját égő lenne kihagyni, ugyanis sokat tanultan tőle, nagyon sokat, de valahogy nem úgy jöttek össze a dolgok ahogy azt terveztem. Magyarán, nem olyan lett az eredmény amire számítottam. Nem is tudom, hogy mire számítottam, talán arra, hogy a családom tagjai megkóstolják, és ezután minden nap ilyet kérnek, vagy legalább hang nélkül megeszik, vagy ilyesmi, de nem így történt. Gyakorlatilag én ettem meg az összeset, a többieknek nem kellett. Nekem ízlett végül is, és nem csak azért ettem meg, hogy lássák, hogy ez jó, és velük van a gond.

A lényeg, hogy VKF-től független beszereztem nemrég egy csomag bulgurt (akciós volt), nem tudtam mit kezdjek vele, aztán jött a VKF téma, ami a gabona, így gondoltam, hogy arra készítek belőle valamit. Csak sós recepteket találtam, de kísérletezős kedvemben voltam, ezért gondoltam készítek egy édes változatot(lehet ez volt a gond). A családom még melegen kóstolta, tejberizs helyett, keményen elutasították, bevallom melegen engem sem nyűgözött le, de behűtve, meggyszósszal a tetején eléggé kis könnyed, frissítő desszertet kaptam belőle, amit megehettem egyedül, a többiek nem voltak hajlandóak megkóstolni sem.

A "recept" nem bonyolult, megfőztem a bulgurt tejberizshez hasonlóan, kevesebb folyadékkal kezdtem, mert azt olvastam, hogy kevesebb víz kell neki mint a rizsnek, de főzés közben még jó sok tejet kellett utána öntsek, szóval szerintem lehet nyugodtan úgy mint a tejberizst, a végén pedig még öntöttem hozzá kb 1 dl tejszínt, hogy krémesebb legyen.
A tejberizst amúgy én a következő arányokkal főzöm, 1 rész rizs, 1 rész víz, 3 rész tej, kicsi só, majd a végén cukor ízlés szerint. Szerintem ezt is lehet hasonló arányokkal főzni, bár nem kísérleteztem vele tovább.
Melegen fahéjjal illetve kakaóval ettük, erről nem készült fotó, a maradékot kis poharakba kanalaztam, majd készítettem rá egy meggyszószt, amihez tettem egy edénybe kb 2 dl mirelit meggyet, felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint cukroztam, és tettem hozzá egy kis vaníliakivonatot, felfőztem, egy kis keményítővel besűrítettem,rákanalaztam a bulgur tetejére majd jól behűtöttem.

2010. április 8., csütörtök

Megjelent ismét!


A mai nap nagy örömünkre megjelent a Kifőztük ingyenes pdf újság második száma. Az elsőhöz hasonlóan ebben is sok szeretet és munka van, ami reméljük áradni fog felétek.
Az újság a kifoztuk.hu oldalon ingyenesen letölthető, csak regisztrálni és bejelentkezni kell hozzá.

Elindítottunk blogonkénti fórumokat is, amit szintén regisztrálás és bejelentkezés után lehet megnézni, és írogatni oda a felmerülő kérdésekről, véleményekről.

Tőlem ennek a mini tortának az elkészítését olvashatjátok az aktuális számban:


Forgassátok ti is szeretettel!

Jelenleg a kifoztuk.hu oldal túlterhelt, ezért még a belépésre is várni kell pár percet. Ennek nagyon örülünk, mert ez azt jelenti, hogy nagyon sokan ott vagytok és töltitek le az újságot, viszont kérjük, hogy türelmesek legyetek, mindenki be fog jutni, és letöltheti ingyenesen az újságot, csak ma nehézkesen működik a dolog a túlterheltség miatt. Köszönjük megértéseteket.

2010. április 6., kedd

Töltött csirke


Nem vagyok túl gyakorlott még ilyen töltött félék készítésében, nagyon ritkán készítek ilyesmit, lényegében csak húsvétkor. Ez sem úgy sikerült külcsínre, mint ahogy azt szerettem volna, de ízre azért elég finom lett, bár elbírt volna még egy kis sót. Az ötletet még nagyon rég Sedithnél néztem ki, igaz ő kacsából készítette, és nem tojással hanem májjal, de kacsát nem tudtam venni, húsvét miatt meg tojást tetem inkább hozzá. Sedith leírását érdemes megnézni, nagyon jó kis fázisképeket késíztett hozzá.

Hozzávalók:
1 csirke (nekem kicsontozva volt 1,200 gr)
500 gr darált pulyka hús
1 nyers tojás
1 tejben áztatott kenyérszelet
zsemlemorzsa, amennyit felvesz a massza
5 főtt tojás
só, bors, paprika, petrezselyemzöld, fokhagyma, mustár

A csirkét kicsontoztam Sedith útmutatása alapján, a mellehúsát lapjára vágtam vigyázva, hogy azért egybe maradjon, majd kiterítettem, hogy túl vastag sehol se legyen. A mustárban (kb 3 ek ) elkevertem 1 gerezd reszelt fokhagymát, egy bővebb kiskanál sót, és 1/4 kiskanál borsot, ezzel megkentem a csirkét mindkét oldalán, majd 1 napra a hűtőbe tettem.

Másnap a pulyka húst összekevertem az áztatott kenyérrel, amiből a tejet előtte kinyomkodtam, a nyers tojással, 1 gerezd reszelt fokhagymával, fél kiskanál sóval , 1/4 kk borssal, 3 kk petrezselyemzölddel, és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a massza. Ezt rákentem a kiterített csirkelapra(bőre kerüljön alulra), majd rászórtam a kockára vágott tojást. A tojást nem sóztam meg, mert elfelejtettem, szerintem e miatt lett kicsit sótlan, következő alkalommal számolok fel sót a tojások részére is. Ezt feltekertem, elég nehéz volt, a csirkéhez a fél kiló darált hús kicsit soknak bizonyult, de azért megoldottam, majd betekertem szorosan alufóliába (ez már legyen a tekerés előtt a csirke alatt, úgy egyszerűbb kivitelezni), majd 150 fokon sütöttem kb 2 órát, utána kibontottam és grill funkción kicsit megpirítottam a külsejét.
Miután kihűl recés késel viszonylag könnyen szeletelhető.

Ez került a hidegtálra, meg magokba forgatott friss sajtgolyó.

2010. április 3., szombat

Kelt nyuszik


Hozzánk is megérkeztek ezek az aranyos kis kelt nyuszik, csak ide sósan jöttek borsszemmel. A napokban láttam Gesztenyénél ezt a fajta formázást amit használtam most, de Limara is készített hasonló nyuszikát, kicsit más formázással.

Készítettem pár fázisképet a formázásról:

A tésztát elosztottam 12-be (500 gr lisztből dolgoztam) , majd hengerré formáltam, középen elvágtam egy ollóval.

A kis hengerek egyik végét elcsúcsosítottam, majd bevágtam ollóval. egy másra helyeztem, majd nyomtam a szeme helyére 1-1 borsszemet, az orráról elfeledkeztem.

Lényegében bármilyen kelt tésztából elkészíthető, ezért most receptet sem írok hozzá.

Ezekkel a képekkel szeretnék minden kedves olvasómnak és ide betérőnek Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánni.

2010. április 1., csütörtök

Kosárka


Első kosárka sütési próbám, de nem utolsó. Jade konyhájából kölcsönöztem a receptet, ami így szól:

Hozzávalók a tésztához:
10 dkg zsír
15 dkg margarin (vajat tettem)
50 dkg liszt
10 dkg cukor
csipet só
5 tojás sárgája
2-3 ek tejföl
1 tk sütőpor
Töltelék:

tetszés szerinti gyümölcslekvár/dzsem, csoki
5 tojás fehérje
1 tk vanília kivonat
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
A formát kikenjük zsírral.
A lisztet, sütőport, sót, cukort elkavarjuk, majd belemorzsoljuk a zsiradékot, majd a tojások sárgáját, végül annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk (én kb 9,5 cm átmérőjű poharat választottam hozzá) lazán beletesszük a formába, majd tetszés szerint töltjük, én ilyeneket csináltam:
- csokisat, ami tészta rá egy kocka mogyorós töltöttt csoki, rá a töltelék
- meggyeset, ami tészta, meggydzsem, töltelék, rá (mirelit)meggyszemek
-barackosat, ami tészta, sárgabarackdzsem, töltelék

A csokisat megsülés után étcsokiba mártottam, a meggyeset étcsokival díszítettem, a barackosat fehér és étcsokival cirkalmaztam.

A dióhab elkészítése:
A szobahőmérsékletű tojásfehérjéhez tettem csipet sót, pár csepp citromlevet, majd felvertem, hozzáadtam a cukort, kemény habbá vertem, majd egy kézi habverővel belekevertem a diót és a vanília kivonatot.

Húsvétra készült ez a finomság, jól elvan elméletileg egy zárt dobozban, csak érje meg az ünnepeket. Egy adagból kb 30 kosárkára számíthatunk.