2010. december 13., hétfő

Tortafűrész

Voltatok már úgy, hogy a piskótát/tortalapot nem igazán sikerült szép egyenletesen elvágni? Én voltam, utánna meg mindig mérgeskedtem. Foglakoztatott a gondolat, hogy bekellene szerezni egy tortafűrészt, de valahogy mindig elmaradt.

Kb. 2 hete férjem Szegeden járt, ahol tudtam, hogy van cukrászkellékes, elküldtem pár dologért, és megkértem nézze meg a tortafűrész árát is. Elmondása szerint nem került sokba, 800 Ft körül , így megvette nekem. Hát nagyon nagyon megvagyok vele elégedve!!!
Ajánlom mindenkinek, aki sok tortát készít azért, mert megkönnyíti, meggyorsítja a munkát, aki ritkán készít annak is, mert elkerülheti a mérgeskedést az elcsúszott vágás miatt.
FMprofesional a márkaneve, Fackelmann forgalmazza, és van hozzá 2 tartalék huzal. Állítható rajta a huzal magassága, így a vágási vastagság, szerintem nagyon jól kilehet használni.

18 megjegyzés:

 1. Kiskukta!
  Valóban hasznos kellék, nekem már régóta van, csak azzal vágom a piskótát azóta is.

  VálaszTörlés
 2. Kiskukta!

  Hol van ilyen bolt Szegeden? én sosem tudom elvágni a piskótákat, ezért inkább laponként sütöm, szívesen kipróbálnám ezt a szerkezetet.

  köszi!
  Ildi

  VálaszTörlés
 3. Én a tescóban is mindig látok!

  VálaszTörlés
 4. Én is nagyon szeretem,régen meg van már nekem is.

  VálaszTörlés
 5. Komoly szakma ez a cukrászat, még fürész is szükséges hozzá! :) Bizony aki profi szinten műveli ezt, vagy akár bármi mást, oda eszközök, müszerek kellenek, nem is kevés!
  Gratulálok, szerintem sokszor hasznát fogod venni! :))

  VálaszTörlés
 6. puff neki. én eccer jó rég vettem, egyetlen próbát ejtettem vele, de nem jött be. ezek szerint a hiba nálam keresendő ...

  VálaszTörlés
 7. PiciJuci, ezután úgy érzem, hogy én is csak ezzel fogok vágni:)

  Ildi, nem ismerem Szegedet, férjem sem, volt aki elvitte őt oda, attól ma nem tudom megkérdezni, de holnap megteszem. Amúgy nyomoztam kicsit, szerintem a Huszár u. 1 sz. alatt kell legyen, de holnap írom meg biztosra.

  Birigtta, a Tescoban? Nálunk kicsi Tesco van, itt soha sem láttam, egy nagyba biztos nagyobb a választék. Kösz az infót!

  Erika, igen! És sajnos általában nem százas nagyságrendbe kerülnek:(. Köszi!

  4gyerek, szerintem jó, és ahogy látom többen is sikerrel használják, talán próbáld meg mégegyszer!

  VálaszTörlés
 8. Hasznald nagyon sokat a tortafureszt, nagyon jo lehet. Nekem az egyik fo gondom a tortakkal kapcsolatban, hogy nem tudom szepen elvagni !!!! Koszi a tippet. Vajon Romaniaban is kaphato?

  VálaszTörlés
 9. Igen, igen, szupi kis találmány!
  Nagyobb te.coban és ka.serben, sp.rban is kapható! :)

  VálaszTörlés
 10. én pedig a negatív példa vagyok, nekem sosem sikerült ezzel elvágnom

  VálaszTörlés
 11. Sziasztok!
  Azoknak írom akiknek nem sikerült még ennek a hasznos kis szerkentyűnek a sikeres beüzemelése. A titok abban van, hogy a tortalapot egy éles késsel picit metszétek be a kívánt vágófelület mentén körben végig. Akkor nem tépi a piskótát, és szépen végig lehet húzni a tortafűrész damilját.
  Mióta így csinálom azóta működik nekem is.

  VálaszTörlés
 12. Nemrég vettem én is az Ikeából, de még nem próbáltam.Ezek szerint nem olyan egyszerű vele bánni, nem mindenkinek sikerül...
  Én is azért vettem, hogy szabályosan, szépen tudjam majd vágni a tortát!

  VálaszTörlés
 13. Pont ilyennel vágtam ketté a Sacheromat!:-))

  VálaszTörlés
 14. Köszi Kiskukta, menéztem a térképet, igen régebben jártam arra,mintha láttam volna egy nagy udvari részben a kapura kiírva, hogy cukrászati kellékek, lehet hogy az lehet az. De akkor nem néztem be, mert azt hittem, hogy csak nagyker, de ha pénteken eljutok szegedig, akkor megnézem.

  Mindenkinek köszio a hasznos ötleteket!

  Ildi

  VálaszTörlés
 15. Kapható az IKEA-ban is, és ott még olcsóbb is talán! Készletben árulják, a csillagcsöves zsákkal együtt. És ott mindig kapható.

  VálaszTörlés
 16. Köszönöm a lelőhely ötleteket!!!

  Reka, nem tudom hol laksz, van Ikea a közelbe? Mert akkor ezek szerint ott is van.

  Zazálea, az az igazság, hogy én eddig csak a szokásos tortalapommal próbáltam, azt nagyon jól és szépen vágta, talán piskótánál érdemes bevágni, ahogy Pici Juci írta, meg azt is gyanítom, hogy könnyebben vágja a kicsit már szikkadt (ezen egy napost értek, nem szárazat)piskótát, de ezt csak gyanítom.

  Ildi, remélem tényleg az lesz az, ha tudok pontos infót beírom, ígérem.

  VálaszTörlés
 17. Erzsike írta... Én már39 éve ilyen okos kellék hiányában kb egy fél méter vastagbabb cérnával vágom el sikeresen a tortalapot.üdv.mindenkinek.Ezzsike

  VálaszTörlés
 18. Erzsike, hallottam már a cérnás módszerről, próbáltam is, nekem nem vált be, ez igen, azért mertem ajánlani. Amiért ezt nagyon jónak tartom, hogy egyforma vastag lapokat lehet vágni a segítségével, és mindegyik lap ugyanakkora lesz, kézzel azért kell a gyakorlás.

  VálaszTörlés